RUSIJA GRADI BETONSKI BEDEM OKO TRI GRADA! OVO SU ZMAJEVI ZUBI: Protivoklopna konstrukcija sprečava prodor Ukrajinaca VIDEO
Foto: Printskrin / You Tube

ZMAJEVI ZUBI OKO GRADA: Pogledajte kako funkcioniše

RUSIJA GRADI BETONSKI BEDEM OKO TRI GRADA! OVO SU ZMAJEVI ZUBI: Protivoklopna konstrukcija sprečava prodor Ukrajinaca VIDEO

Planeta -

U najnovijem vojno-obaveštajnom izveštaju o situaciji na ratištu u Ukrajini Britansko Ministarstvo odbrane je istaklo da je Rusija započela izgradnju piramidalnih objekata, takozvanih "zmajevih zuba“, oko okupiranog Marijupolja.

Osim u Marijupolju, zmajevi zubi se grade i u Zaporožju i Hersonu kako bi se sprečio mogući prodor Ukrajinaca, navode Britanci.

"Imaju dve fabrike za proizvodnju betonskih piramidalnih protivoklopnih konstrukcija, poznatih kao zmajevi zubi. Zmajevi zubi su verovatno postavljeni između Marijupolja i sela Nikolska i od severa Marijupolja do sela Stari Krim", navodi u saopštenju Ministarstvo odbrane.

Tokom Drugog svetskog rata, izraz "zmajevi zubi" odnosio se na pravilne piramidalne strukture koje su korišćene da spreče napredovanje armija.

Britanski obaveštajci kažu da je Marijupolj deo ruskog kopnenog mosta od Rusije do Krima, ključne logističke linije komunikacije.

Kurir.rs/Mondo/Ministarstvo odbrane Velike Britanije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track