TRAGEDIJA U NEPALU: Četvoro dece i dvoje odraslih poginuli u zemljotresu, pet osoba teško povređeno
Foto: EPA-EFE/NARENDRA SHRESTHA

potraga za nestalima

TRAGEDIJA U NEPALU: Četvoro dece i dvoje odraslih poginuli u zemljotresu, pet osoba teško povređeno

Planeta -

Četvoro dece i dvoje odraslih stradalo je danas, kada je Nepal pogodio zemljotres jačine 6,6 stepeni Rihtera, dok je pet osoba teško povređeno, navodi Rojters.

Zemljotres sa epicentrom u planinama zapadnog Nepala osetio se do indijske prestonice Nju Delhija, na oko 400 kilometara zapadno od epicentra, preneo je AP.

Nekoliko kuća je srušeno u zapadnom okrugu Doti, a lokalni mediji su prikazali kuće od blata i cigle koje su uništene u zemljotresu i spasioce kako pretražuju po ruševinama kako bi pronašli preživele.

Portparol nepalske vojske Narajan Silval je rekao da se najmanje dve osobe vode kao nestale, preneo je Rojters.

Zvaničnica okruga Doti, Kalpana Šresta, rekla je da je šest osoba stradalo, a da je još petoro njih povređeno u zemljotresa rano jutros u 02.12 časova po lokalnom vremenu.

Ljudi u planinskim selima panično su izašli iz svojih kuća, a mnogi od njih su proveli noć na otvorenom.

Navela je da su snage bezbednosti poslate u udaljena sela da pomognu u naporima spasavanja, a bilo je izveštaja o oštećenim kućama u mnogim selima.

Nepalski seizmološki centar izvestio je da je zemljotres bio jačine 6,6 stepeni po Rihteru, a Evropsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC) utvrdio je da je zemljotres bio jačine 5,6 stepeni.

Geološki zavod SAD dao je preliminarne ocene i naveo da je jačina zemljotresa bila 5,6 Rihtera, na dubini od 15,7 kilometara i epicentrom od 21 kilometra istočno od Dipajala.

Zemljotresi su uobičajeni u planinskom delu Nepala, navodi američka agencija.

(Kurir.rs/Rojters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track