ODJEKUJU EKSPLOZIJE U HARKOVU: Oštećen jedan od KLJUČNIH energetskih objekata Ukrajine, UGROŽENO snabdevanje širom zemlje (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

TENZIJE NE JENJAVAJU

ODJEKUJU EKSPLOZIJE U HARKOVU: Oštećen jedan od KLJUČNIH energetskih objekata Ukrajine, UGROŽENO snabdevanje širom zemlje (VIDEO)

Planeta -

Ruska invazija na Ukrajinu ušla je u 264. dan, a tenzije ne jenjavaju.

Tokom noći odjeknule su eksplozije u Harkovu, a kako se saznaje oštećen je jedan od ključnih objekata Ukrenerga.

Jedan od ključnih energetskih objekata Ukrajine ozbiljno je oštećen, saopštila je nacionalna energetska kompanija Ukrenergo na svom Telegram kanalu.

- Prošle nedelje je oštećen jedan od ključnih objekata Ukrenerga. To je uticalo na snabdevanje niza područja, u kojima je situacija i dalje teška - navodi se u saopštenju

Prema navodima kompanije, teška situacija u snabdevanju energijom je zabeležena u Kijevu, Kijevskoj oblasti, Černigovu, Čerkasima, Žitomiru, Sumi, Harkovu, Poltavi, gde funkcionišu planska i vanredna isključenja.

- Kijevsko i Harkovsko energetsko čvorište - to su veliki potrošački regioni, gde struja stiže iz onih regiona u kojima se sada proizvodi. Ali mreža u ovim oblastima je pretrpela veoma ozbiljna oštećenja i postepeno je popravlja Ukrenergo i druge energetske kompanije - rekao je predsednik Upravnog odbora kompanije Vladimir Kudricki.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track