TURSKA ODBILA DA PRIHVATI SAUČEŠĆE AMERIKE NAKON BOMBAŠKOG NAPADA: "Dobili smo poruku, znamo ODAKLE DOLAZI koordinisan napad"
Foto: Twitter, Profimedia

TURSKA ODBILA DA PRIHVATI SAUČEŠĆE AMERIKE NAKON BOMBAŠKOG NAPADA: "Dobili smo poruku, znamo ODAKLE DOLAZI koordinisan napad"

Planeta -

Turska je odbila da primi saučešće od Sjedinjenih Američkih Država nakon terorističkog napada u Istanbulu, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu.

"Znamo odakle je koordinisan napad. Dobili smo poruku i znamo o čemu se tu radi. Ne prihvatamo saučešće Američke ambasade. Nismo podmukli ni prema kome, ali više ne možemo da tolerišemo ove podmukle postupke. Ulica Istiklal je naše dete", rekao je ministar, prenosi turski portal Medyascope.

„Nismo ničiji neprijatelji, nemamo fokus ni na čijoj zemlji. Ne možemo više da trpimo ovu izdaju. Znamo kakvu poruku dobijamo. Teroristi su uhvaćeni. Da ih nismo uhvatili, oni bi to danas pobegli u Grčku. Suočeni smo sa terorističkom strukturom za koju znamo, kao i kako je koordinisana. Ko god pokušava da pruži interne obaveštajne podatke PKK je saučesnik. Nema smisla raspravljati o pijunima. Šaljemo veoma snažnu poruku ovoj poruci koju primimo", dodao je Sulejman Sojlu.

Portparolka Bele kuće Karin Žan Pjer rekla je ranije da SAD osuđuju čin nasilja koji se dogodio u Istanbulu i izražava saučešće porodicama žrtava.

(Kurir.rs/Sputnjik/Medyascope)

Bonus video:

05:13

DA LI AMERIKA PRELAZI CRVENU LINIJU KINE? Politikolog: SAD primaju k znanju stanovište jedne Kine, ali ga relativizuju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track