00:42

DA LI JE ISTINA UMRLA U OVOM RATU? Ukrajini je bitan medijski uticaj zbog pomoći Zapada: RUSKA ISTINA SE SPORO PROBIJA!

KURIR TELEVIZIJA

U UKRAJINI SE VODI RAT NA DVA FRONTA! Stručnjaci: Sve strane stvaraju povoljnu sliku o sebi za svet, dok prikrivaju negativnosti

Planeta -

Kako stručnjaci tvrde, rat u Ukrajini se odvija na dva fronta, medijskom gde se propagandom ubija istina i na frontu.

Ukrajina predvodi rat na prvom polju, zbog krucijalne pomoći jačih svetskih sila, dok Rusija povlačenjem iz Hersona izaziva dvoumljenja.

Mitar Kovač, Dimitrije Milić
foto: Kurir televizija

Gosti "Pulsa Srbije" bili su prof. dr Mitar Kovač, general-major u penziji i Dimitrije Milić, programski direktor organizacije "Novi treći put", koji su obrazložili temu medijskog rata, kao i o tome da je istina u ratu ubijena.

- Kao i u svakom, tako je i u ovom ratu istina stradala. Mi nažalost i posle rata tražimo te istine i to je obično posao naučno-istraživačkih ustanova. U ratovima postepeno strada istina i to su prvenstveno propagande. Sve strane se trude da povoljni sliku o sebi stavljaju u svet, a da se negativnosti prikriju - rekao je general u penziji.

Mitar Kovač
foto: Kurir televizija

- Ono što je istina i činjenica je to da je Zapad u tome superiorniji, negde oko četvrtina petine svetskih medija i uticaja jeste na Zapadu, a nesporno je da je čitav Zapad, pa čak i medijski na strani Ukrajine. Ruska istina se sporo probija na Zapad, čak i one koje su bile tamo pre rata sada su zabranjene, tako da njihova istina ide u njima prijateljske zemlje - rekao je Kovač, pa dodao:

- Na bojnom polju vidimo istinu, to ne može da se sakrije i o tome bi trebalo da pričamo.

Potom je Milić rekao da je da Ukrajina ima za cilj da ubede Zapad da mogu pobediti u ratu.

- Prvenstveno je medijska propaganda bitna za Ukrajinu, oni vode rat na dva fronta, jedan je na terenu sa mnogo jačom silom a drugi je medijski rat. Oni od početka imaju za cilj da ubede Zapad da ona može da pobedi u ratu, jer u slučaju da to ne uspe kroz medijsku propagandu ona ne bi dobijala taj vid pomoći koji omogućuje da ove teritorije vrati uključujući i grad Herson - rekao je Milić.

Dimitrije Milić
foto: Kurir televizija

Nakon toga je napomenuo da neke ostvari ipak ne mogu da se odvoje od istine.

- Za Ukrajinu je mnogo važnije da joj propaganda funkcioniše jer je mnogo zavisnija od strane pomoći u kontekstu naoružanja i finansija. Tako da istina jeste stradala, ali neki rezultat na semaforu je nemoguće menjati. Ukoliko imate ukrajinske trupe danas u Hersonu, onda ne možete to da interpetirate kao rusku pobedu - zaključio je Milić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

04:02

OVO JE PRAVA ISTINA O PUTINOVIM DVOJNICIMA! Mlakar: Vaskrsnuo ruski general Turkolj, kako vreme odmiče INFORMACIJE POSTAJU LOŠIJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track