AMERIKANCI OPTUŽILI RUSE ZA INCIDENT U POLJSKOJ: Ruski projektili pali na grad Przevodov!
Foto: Twiter Printscreen

AMERIKANCI OPTUŽILI RUSE ZA INCIDENT U POLJSKOJ: Ruski projektili pali na grad Przevodov!

Planeta -

Dve rakete pale na teritoriju Poljske oko 16 sasti po loka;nom vremenu, pišu poljski mediji. l. Dve zalutale rakete pale su u grad Przevodov u Poljskoj na granici sa Ukrajinom.

▪️Poljski premijer sazvao je hitan sastanak vladinog Komiteta za bezbednost i odbranu, saopštio je njegov portparo

Prema prvim informacijama dve osobe su poginule. Na licu mesta su vojska i policija, ali uzrok eksplozije još nije poznat. Kako javlja Bild, koji se poziva na poljski Radio Zet, dve zalutale rakete pogodile su sušare za žito.

Poljski premijer sazvao je hitan sastanak Odbora za pitanja nacionalne bezbednosti i odbrane, napisao je portparol poljske vlade Piot Miler na Tviteru nakon što je visoki zvaničnik američke obaveštajne službe potvrdio da su ruski projektili pali na Poljsku, članicu NATO, ubivši dvoje ljudi.

Rusija je u utorak granatirala gradove i energetske objekte širom Ukrajine, uključujući Lavov, grad na zapadu zemlje u blizini Poljske.

Poljski politikolog, novinar i analitičar Jarosłav Volski piše kako je situacija ozbiljna.

- ‘Nešto‘ je palo na Przevodov u četvrti Hrubieszov. Dve osobe su mrtve. Međutim, krater ukazuje na krstareću raketu koja je možda ‘zalutala‘. Kao i ostaci pronađeni na licu mesta. Usput, postoje samo dve mogućnosti: ‘zalutala‘ ruska krstareća raketa ili projektil ukrajinskog protivazdušne odbrane, kojem samouništavač nije radio. Obe su mogućnosti jednako verovatne, međutim, priroda kratera i nedostatak šrapnela na traktoru i prikolici upućuju na broj 1 - napisao je Volski na Tvitteru.

Kurir.rs/Jutarnji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track