KIJEV TVRDI DA SU PRONAĐENA 63 TELA SA TRAGOVIMA MUČENJA U HERSONU: "Potraga je tek počela, biće otkriveno još mnogo GROBOVA"
Foto: EPA Hannibal Hanschke, Shutterstock, Ilustracija

RUSI PORIČU

KIJEV TVRDI DA SU PRONAĐENA 63 TELA SA TRAGOVIMA MUČENJA U HERSONU: "Potraga je tek počela, biće otkriveno još mnogo GROBOVA"

Planeta -

Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Denis Monastirski saopštio je danas da su istražitelji na nedavno oslobođenoj teritoriji Hersonske oblasti otkrili 63 tela sa tragovima mučenja, prenosi Telegraf pisanje Rojtersa​​​​​​​.

"Sada su u Hersonskoj oblasti otkrivena 63 tela, ali moramo razumeti da je potraga tek počela, pa će biti otkriveno još mnogo grobova", rekao Monastirski.

Navodi da je otkriveno 11 zatvorskih mesta, a na četiri lokacije je, kako tvrdi on, praktikovano mučenje.

"Istražitelji ih trenutno ispituju i utvrđuju svaki slučaj torture. Takođe se vrše ekshumacije tela ubijenih", rekao je Monastirski.

Monastirski je rekao da su ukrajinski istražitelji otkrili 436 slučajeva navodnih ratnih zločina od početka rata u Ukrajini.

Predsednik Volodimir Zelenski je u svom video obraćanju prošle nedelje rekao da su istražitelji otkrili više od 400 zločina u Hersonu.

On je rekao da je ruska vojska iza sebe ostavila leševe, pokvarenu infrastrukturu i nagazne mine.

Rusija poriče da su njeni vojnici ciljali civile ili da su počinili ratne zločine.

Ruske snage su prošle nedelje napustile delove oblasti Herson, podseća britanska agencija.

(Kurir.rs/Telegraf/Reuters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track