ALEKSEJ NAVALJIN PONOVO PREBAČEN U SAMICU KAZNJENIČKE KOLONIJE: Lider ruske opozicije optužio vlasti za brutalnost!
Foto: EPA-EFE/BABUSHKINSKY DISTRICT COURT PRESS SERVICE HANDOUT

nekoliko dana pre planirane posete porodice

ALEKSEJ NAVALJIN PONOVO PREBAČEN U SAMICU KAZNJENIČKE KOLONIJE: Lider ruske opozicije optužio vlasti za brutalnost!

Planeta -

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni saopštio je da je prebačen u samicu u Kaznenu koloniju 6 u Melehovu samo nekoliko dana pre planirane posete porodici. On je optužio Kremlj za brutalnost i rekao da vlasti to rade da bi ga ućutkale, preneo je Bi-Bi-Si.

Aleksej Navaljni je na društvenim mrežama objavio da je prebačen u tesnu ćeliju, koja se koristi za zatvorenike optužene za loše ponašanje. Dozvoljene su mu samo dve knjige u svojoj novoj ćeliji i može da koristi zatvorski kiosk, iako sa veoma ograničenim budžetom.

Navaljni trenutno izdržava devetogodišnju kaznu u kaznenoj koloniji zbog višestrukih osuđivanja. Takođe su mu ograničili pravo na dugotrajne porodične posete. Ove posete omogućavaju ruskim zatvorenicima da provedu do tri dana sa svojim rođacima u zatvorskom području. U svetlu ovoga, Navalni je primetio da svoju ženu, decu i roditelje nije video nekoliko meseci.

Navaljni je zatvoren početkom prošle godine nakon što se vratio iz Nemačke, gde je u avgustu 2020. lečen od trovanja Novičokom. Trenutno služi devetogodišnju kaznu u kaznenoj koloniji oko 260 kilometara severoistočno od Moskve zbog višestrukih osuda, uključujući kršenje uslovnog otpusta. oslobađanje, nepoštovanje suda, navodni korupcionaški skandal iz 2014. i provokacija Kremlja.

Prema njegovim saveznicima i protivnicima politike ruskog predsednika Vladimira Putina, zatvaranje Navaljnog je politički motivisana mera ruskih vlasti.

Kurir.rs/24ur

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track