ARMATA IDE U UKRAJINU?! Sve više informacija ukazuje da Rusija šalje na front najnoviji tenk u borbu! Posade navodno spremne VIDEO
Foto: Printscreen Twitter

Kazanjska viša tenkovska škola

ARMATA IDE U UKRAJINU?! Sve više informacija ukazuje da Rusija šalje na front najnoviji tenk u borbu! Posade navodno spremne VIDEO

Planeta -

Ruski neformalni mediji i telegram kanali javili su informaciju da su tenkovske posade na novom ruskom tenku "Armata" završile obuku i da su navodno spremne za slanje u Ukrajinu.

Ministarstvo odbrane Rusije se po pravilu ne oglašava na ovu temu, ali je evidentno bilo još od ranije da se nešto sprema.

Naime, još početkom oktobra 2022. pojavili snimci sa poligona Kazanjske više tenkovske komandne škole (KVTKU), kako se ispituje najnoviji tenk prototip T-14. i tad se nagađalo da će se ovaj tenk uskoro naći u Ukrajini na borbenim ispitivanjima.

Sudeći izgleda da je došlo i ot vreme. Svi su se još ranije čudili kako to Rusi nius poslali armatu u Ukrajinu. Bilo je zajednljivih komentara, bilo je podsmeha, ali izgleda sudeći po ovim natpisima, doduše neformalnim da je odlučeno da se i tenk Armata pošalje u okršaj.

Rusi imaju odavno naviku da svu novu tehniku kad im uslovi dozvoljavaju provere i njenu borbenu efikasnost.

Prema dostupnim informacijama u pitanju je 5-6 borbenih vozila, maksimalno 10 koji će biti posalti u Ukrajinu ili "Zonu specijalne operacije". Posade za tenk armata formirane su još u septembru i od tad pčela je intenzivna obuka.

Tenk Armata, Kazanj, Ukrajina
foto: Printscreen Twitter

Najnoviji snimak je takođe kao i onaj s početka oktobra načinjen u Kazanju na poligonu Kazanjske više tenkovske komandne škole (KVTKU). Ali nije bilo ispitiavanje nego obuka novih posada.

Ono što je interesantno u celoj priči bilo je da tenkovi Armata nije ni blizu ukrajinske granice nego udaljena od nje samo 1.379 kilometara.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track