NOVI BILANS STRAVIČNOG ZEMLJOTRESA NA JAVI: U potresu jačine 5,6 stepeni 162 mrtva i stotine povređenih, raseljeno preko 13.000
Foto: EPA-EFE/BNPB

tragedija

NOVI BILANS STRAVIČNOG ZEMLJOTRESA NA JAVI: U potresu jačine 5,6 stepeni 162 mrtva i stotine povređenih, raseljeno preko 13.000

Planeta -

Broj zrtava u zemljotresu jačine 5,6 stepeni Rihterove skale koji je danas pogodio Indoneziju porastao je na 162, dok je na stotine povređeno i preko 13.000 raseljeno, izjavio je guverner provincije Zapadna Java Ridvan Kamil, javili su lokalni mediji.

Zemljotres se dogodio u zapadnom regionu Cijanđur, na oko tri sata vožnje od Džakarte, glavnog grada Indneozije, a zvaničnici još prikupljaju informacije o žrtvama i povređenima.

Java
foto: EPA-EFE/BNPB

Povređenima doonetim na nosilima i u ćebadi, pomoć se ukazuje ispred bolnica, na terasama i po parkinzima.

Potres magnitude 5,6 stepeni na maloj dubini od 10 kilometara ispod površine tla izazvao je paniku u širem regionu Džakarte u kojoj su se neboderi ljuljali, a deo stanara je evakuisan.

Spasilački timovi i civili u Cijanđuru tragaju za zatrpanima u srušenim kućama od cigala. U mnogima od njih komadi betona i crepovi survali su se i u spavaće sobe.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja