STIGLE DRAMATIČNE TVRDNJE: Sprema se teroristički napad na Svetskom prvenstvu u Kataru?! ŠEF IZRAELSKIH OBAVEŠTAJACA UPOZORAVA
Foto: AP

zastrašujuće

STIGLE DRAMATIČNE TVRDNJE: Sprema se teroristički napad na Svetskom prvenstvu u Kataru?! ŠEF IZRAELSKIH OBAVEŠTAJACA UPOZORAVA

Planeta -

Šef izraelske vojne obaveštajne službe Aharon Haliva tvrdi da Iran razmišlja o terorističkom napadu na Svetsko prvenstvo u Kataru jer se suočava sa sve većim pritiskom usled antirežimskih protesta širom zemlje.

Haliva navodi da Teheran planira teroristički napad u Kataru tokom Svetskog prvenstva kako bi skrenuo pažnju sa protesta u toj državi gde je do sada navodno poginulo više od 350 osoba. Protesti u Iranu, podsetimo, traju već mesecima zbog ubistva aktivistkinje Mahse Amini (22) koja je odbila da nosi hidžab. Aktivistkinja je preminula tri dana posle odlaska u zatvor zbog kršenja zakona o oblačenju u Iranu i mnogi veruju da je za njenu smrt odgovorna policija Irana.

- Kako se unutrašnji pritisak povećava treba očekivati mnogo agresivnije odgovore u regionu i svetu. Kažem vam da Iranci sada razmišljaju da napadnu i Svetsko prvenstvo u Kataru. Jedina stvar koja ih sputava jeste to kako će Katar posle toga reagovati - rekao je Haliva na konferenciji u Tel Avivu.

Ministar odbrane Beni Ganc takođe je upozorio je da je Iran podložan napadu na Svetsko prvenstvo kako bi izazvao regionalnu nestabilnost.

- Iran nastoji da očuva nestabilnost regiona. Države regiona su trenutno stabilne i napredne dok je u Iranu sve suprotno od toga. Svetsko prvenstvo će verovatno biti jedan od onih događaja na kojima pokušava da izazove nestabilnost - rekao je Ganc.

(Kurir.rs/Timesofisrael.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track