TOTALNI MRAK U UKRAJINI: Novi udari krstarećim raketama po energetskoj infrastrukturi! Bez struje i deo Moldavije
Foto: Printscreen Twitter

udar

TOTALNI MRAK U UKRAJINI: Novi udari krstarećim raketama po energetskoj infrastrukturi! Bez struje i deo Moldavije

Planeta -

Ruski strateški bombarderi TU-95 MS i Tu-160 iz pravca Belorusije i Kaspijskog jezera danas u 13 časova po moskovskom vremenu započeli su novi raketni napad na ukrajinsku energetsku infrastrukturu.

Krstarće rakete H-101 već skoro puni sat vremena napadaju energetske objekte širom Ukrajine. U samom Kijevu odjeknulo je 10 detonacija zbog čega je grad ostao bez struje. Bez napona je i Ljvov na zapadu Ukrajine, ali i Dnjepropetrovsk, Vinica, Harkov, Kremenčugu i ostali gradovi u centralnoj Ukrajini.

Nad prestonicom Kijeva vije se sa tri lokacije gusti crni dim.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko potvrdio je da je meta napada energetska infrasturktura, ali i da je leva obala grada faktički bez vode.

Veliki broj građana KIjeva spas je potražilo u metrou.

Posle novog raketnog napada cijela Ukrajina je praktično u mraku.

Bez elektične energije je ostalo više gradova u susednoj Moldaviji, uklučujući i četvrti prestonice Kišinjeva, javljaju izveštači sa terena.

Aleksej Reznjikov, ministar odbrane Ukrajine je juče i portparol vazduhoplovstva Jurij Ignjat, izjavili su jutros da je Rusija praktično ostala bez raketa i dronova.

Državni vrh, šef diplomatije Kuleba i predsednik Zelenski prethodnih dana izneli su tvrdnje da zapadni PVO sistemi koje jeUkrajina nedavno dobila imaju efikasnost 100 posto u obaranja ruskih raketa i dronova.

Kurir.rs/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track