RUSI ŽESTOKO UDARILI NA KIJEV, OVO SU POSLEDICE RAKETIRANJA: Objavljeni novi snimci, cela ukrajinska prestonica BEZ STRUJE (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

SILOVIT NAPAD

RUSI ŽESTOKO UDARILI NA KIJEV, OVO SU POSLEDICE RAKETIRANJA: Objavljeni novi snimci, cela ukrajinska prestonica BEZ STRUJE (VIDEO)

Planeta -

Ruske krstareće rakete H-101 napale su danas ciljeve u samom Kijevu, ali i širom Ukrajine. Kako se navodi, u gradu je odjeknulo 10 detonacija.

Na društvenim mrežama objavljen je novi snimak nakon ruskog raketiranja zabeležen u ukrajinskoj prestonici Kijevu, a kako se navodi 80 odsto stanovništva nema vodu.

Takođe, policija u Kijevu objavila je snimak posledica današnjeg silovitog napada na glavni grad Ukrajine. Andrej Nevjtov, regionalni načelnik policije Kijevske oblasti, objavio je snimak na kome se vidi požar i gust dim nakon što je ruska raketa pogodila dvospratnu stambenu zgradu.

"Strašne posledice neprijateljskog projektila koji je pogodio stambeni objekat u jednom od okruga Kijevske oblasti. Žrtava ima. Policajci snimaju posledice neprijateljskog granatiranja i pomažu građanima“, saopštio je Nevjtov.

Anton Geraščenko, savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova, objavio je nove podatke o broju stradalih, s obzirom da je prvobitno bilo preneto da su tri osobe poginule u raketiranju. Kako navodi, četiri osobe su poginule, a 21 je povređena nakon što je ruska raketa pogodila stambenu zgradu u Višgorodu, predgrađu Kijeva. U Kijevu je odjeknulo 10 eksplozija, U ruskom napadu pogođene su termoelektrane TET-5 u Vidubićima i TET-6, koji su već bili meta napada u oktobru. U levoobalnom delu grada počeli su nestanci struje, potpuno je izgubljeno vodosnabdevanje, a metro je prestao da radi.

U ostalim delovima Ukrajine meta je ponovo bila energetska infrastruktura.

Inače, vazdušna opasnost za severnu, centralnu i istočnu Ukrajinu objavljena je u 13 časova po moskovskom vremenu, kada su ukrajinske vlasti saopštile da se ruski strateški bombarderi nalaze u vazduhu i da su prema Ukrajini lansirane krstareće rakete.

Ubrzo su se iznad Harkova, Dnjepropetrovska, Zaporožja, Odese, Kijevske oblasti pojavile krstareće rakete.

Posle novog raketnog napada cijela Ukrajina je praktično u mraku.

Bez elektične energije je ostalo više gradova u susednoj Moldaviji, uklučujući i četvrti prestonice Kišinjeva, javljaju izveštači sa terena.

Aleksej Reznjikov, ministar odbrane Ukrajine je juče i portparol vazduhoplovstva Jurij Ignjat, izjavili su jutros da je Rusija praktično ostala bez raketa i dronova.

Državni vrh, šef diplomatije Kuleba i predsednik Zelenski prethodnih dana izneli su tvrdnje da zapadni PVO sistemi koje jeUkrajina nedavno dobila imaju efikasnost 100 posto u obaranja ruskih raketa i dronova.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja