SNIMCI UBISTVA RUSKIH VOJNIKA NAJVEROVATNIJE AUTENTIČNI: Posle preliminarne istrage UN pozvale na POTPUNU ISTRAGU
Foto: Printscreen/Twitter

stravičan zločin

SNIMCI UBISTVA RUSKIH VOJNIKA NAJVEROVATNIJE AUTENTIČNI: Posle preliminarne istrage UN pozvale na POTPUNU ISTRAGU

Planeta -

Iako istraga još nije završena, preliminarni podaci Ujedinjenih nacija ukazuju na autentičnost snimka na kojem se vide ubijena tela ruskih vojnika

Ujedinjene nacije potvrdile su danas da je "vrlo verovatno" da je snimak, koji se pojavio na mrežama ovog meseca, a na kojem su prikazana tela ubijenih ruskih vojnika koji leže ne zemlji, autentičan. To je izjavio visoki komesar UN za ljudska prava Folker Tirk, prenose mediji.

"Naša posmatračka misija u Ukrajini sprovela je preliminarnu analizu koja pokazuje da su ovi alarmantni video snimci vrlo verovatno autentični", zaključio je Turk, pozivajući na "potpunu istragu o događajima u meri u kojoj je to moguće" i privođenje odgovornih pravdi.

Stalni predstavnik Rusije pri UN u Ženevi Genadij Gatilov ocenio je u intervjuu za "Rossija 24" da Moskva do sada nije dobila ni jedan zvaničan odgovor ove organizacije na nedavni masakr.

"Sačekaćemo da vidimo kako će oceniti našu žalbu, naše beleške koje smo im poslali", rekao je.

Video se pojavio na Telegramu 12. novembra, a postavile su ga pristalice ukrajinskih snaga.

Američki "Njujork tajms" sproveo je odvojeno istraživanje, koje je ukazalo da su snimci istiniti i da je video najverovatnije snimljen u mestu Makejevka u Donjeckoj oblasti.

(Kurir.rs/RT Balkan)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja