LUKAŠENKO: Amerika ne dozvoljava Ukrajini da počne pregovore sa Rusijom, žele da slome Evropu i približe se Kini
Foto: EPA / SERGEY GUNEEV / SPUTNIK / KREMLIN

ključne greške kijeva

LUKAŠENKO: Amerika ne dozvoljava Ukrajini da počne pregovore sa Rusijom, žele da slome Evropu i približe se Kini

Planeta -

SAD ne dozvoljavaju rukovodstvu Ukrajine da započne pregovarački proces sa Rusijom, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko u emisiji TV kanala „ Rusija-1 “ u intervjuu za program „Moskva. Kremlj. Putin“, odgovarajući na pitanja novinara Pavla Zarubina, prenosi TASS.

"Ako mislite na rukovodstvo Ukrajine, onda im to definitivno ne daju. Amerikanci hoće da pobede Evropu jednim udarcem, jednim prolazom, i preko Rusije dođu do Kine. Naravno, gaženjem Rusije", rekao je Lukašenko.

Beloruski lider je takođe primetio da ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski krši osnovne principe pregovaračkog procesa.

„Greška Ukrajinaca, Zelenskog, je što krše klasične principe pregovaračkog procesa. Ne možete unapred postavljati uslove ako hoćete da razgovarate sa ogromnom Rusijom. Sedite za pregovarački sto, iznesite sve uslove. tamo. Drugi klasični princip je kompromis“, rekao je predsednik Belorusije.

„Nema potrebe da se ubija naš sopstveni narod. Imamo samo jednu krv u žilama. Vidim da Rusija ovo razume. Hoće li Ukrajina ovo razumeti?“ - rekao je predsednik Belorusije.

Lukašenko je ranije, komentarišući masovna pogubljenja zarobljenih ruskih vojnika od strane predstavnika Oružanih snaga Ukrajine, primetio da su akcije ukrajinskih vlasti zbog toga što ih „Amerikanci čvrsto drže za jedno mesto".

(Kurir.rs/TASS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track