PRIJATELJI DOBRO DOŠLI U GRAD: Bajden i Makron udarili po sladoledu! Džil i Brižit poziraju! Dvojica lidera u provodu!
Foto: Printscreen/Twitter

osvanula zajednička fotografija

PRIJATELJI DOBRO DOŠLI U GRAD: Bajden i Makron udarili po sladoledu! Džil i Brižit poziraju! Dvojica lidera u provodu!

Planeta -

Francuski predsednik Emanuel Makron i njegova supruga Brižit nalaze se u poseti Sjedninjenim Državama i to prvi put od kada je Džo Bajden postao predsednik 2021. godine.

Na slici koja je postavljena na Bajdenov zvanični Tviter nalog se vidi američki predsednik zajedno sa Makronom dok jedu sladolet, dok se dve prve dame zadovoljno smehuju.

Bajden je sliku naslovio "Prijatelji dobro došli u grad".

Makron je poslednji put bio u Beloj kući dok je na njenom čelu bio Donald Tramp.

Reč je o prvoj zvaničnoj državnoj poseti koju je šef Bele kuće priredio od dolaska na vlast u januaru 2021, a čast da bude prvi pripala je upravo lideru Francuske, koja je najstariji američki saveznik.

Bajden i njegova supruga Džil još preksinoć su večerali s Makronom i francuskom prvom damom Brižit, a juče su ih dočekali i pred Belom kućom, i to s poljupcima i zagrljajima, navodi Rojters.

- Francuska je naš najstariji saveznik, nepokolebljiv partner u borbi za slobodu - rekao je Bajden.

Kako Rojters navodi, očekuje se da će Makron pričati i sa Bajdenom o tom ukazu, ali da nema naznaka da je ovaj spreman da popusti. Britanska agencija navodi i da je francuski lider poručio da je cena rata u Ukrajini veća za Evropu i da bi moglo da dođe do "podele Zapada".

Kurir.rs/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track