RUSIJA TESTIRALA NOVI PVO SISTEM Ne zna mu se ime ni tačna namena ali lansiranje izgleda ZASTRAŠUJUĆE! ZEMLJA I NEBO GORE! (VIDEO)
Foto: Printscreen YT

proba na poligonu u kazahstanu

RUSIJA TESTIRALA NOVI PVO SISTEM Ne zna mu se ime ni tačna namena ali lansiranje izgleda ZASTRAŠUJUĆE! ZEMLJA I NEBO GORE! (VIDEO)

Planeta -

Ministarstvo odbrane Rusije je 2. decembra saopštilo da je njegovo vazduhoplovstvo uspešno izvelo probno lansiranje nove rakete ruskog protivraketnog sistema, prenosi Eurasian times.

Lansiranje je obavljeno sa poligona Sari-Šagan, koji se nalazi na teritoriji Republike Kazahstan. Ispitivanje je izvela borbena posada PVO-protivraketne odbrane.

U saopštenju Ministarstva odbrane Rusije navodi se da je „na poligonu Sari-Šagan strateških raketnih snaga i snaga PVO odbrane ruskog ratnog vazduhoplovstva uspšeno izvršeno još jedno probno lansiranje.

General-major Sergej Grabčuk, komandant jedinice PVO, rekao je da je nakon nekoliko testova koji su dokazali inherentne kvalitete, misija izvršena a cilj pogođen sa unapred određenom preciznošću.

Ministarstvo odbrane je takođe stavilo na raspolaganje snimke lansiranja projektila. Na snimcima se vidi kako se raketni odbrambeni sistem transportuje do lansirnog objekta, kako se kompleks dovodi u borbenu gotovost i kako se ispaljuje. Lansiranje je prikazano je iz više uglova.

Ministarstvo nije otkrilo naziv rakete niti više detalja. Na poligonu Sari-Shagan, stvorenom1956. godine, izvode se radovi na strateškoj protivvazdušnoj odbrani, odbrani od balističkih raketa i protivsatelitskim sistemima.

(Kurir.rs/eurasiantimes.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track