PUTINOV OKULTNI SVET: Predsednik Rusije opsednut misticizmom, priča se da su za pobedu u Ukrajini žrtvovani ORAO I CRNI PAS
Foto: Shutterstock

BRITANSKI SAN TVRDI

PUTINOV OKULTNI SVET: Predsednik Rusije opsednut misticizmom, priča se da su za pobedu u Ukrajini žrtvovani ORAO I CRNI PAS

Planeta -

Vladimir Putin je opsednut okultnim, a njegova interesovanja se kreću od čitanja misli preko krvavih rituala do verovanja u predskazanja vidovnjaka, piše britanski tabloid The Sun, na osnovu tvrdnji iz više različitih izvora.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Tvrdi se je ruski predsednik duboko sujeveran, da se plaši šamanskih kletvi, da je ritualno žrtvovao crnog psa i orla, pa čak i da se kupa u "magičnoj" krvi jelena da bi pojačao svoj seksualni nagon.

Ako smatrate da je proces donošenja odluka Vladimira Putina iznad verovanja sujeverja i mitskih bića, trebalo bi da znate da postoje psiholozi, analitičari obaveštajne agencije i zatvoreni Jakutski šaman koji bi to potvrdili

„Putin i njegova pratnja veoma ozbiljno shvataju svet duhova“, kaže zvaničnik Kremlja koji je zatražio anonimnost kako bi osigurao svoju bezbednost, krećući se po onome što neki insajderi tvrde da je Zona sumraka ruskog predsednika.

Ruski pisac Oleg Kašin, koji je opsežno istraživao Putinove veze sa okultizmom, rekao je za San onlajn kako je Putinov pogled na svet oblikovan metodom „čitanjima uma“ koju je stvorio Georgij Rogozin.

Rogozin je bio komandant KGB-a sa interesovanjem za paranormalno - istraživanje telepatije, parapsihologije i drugih lažnih oblasti proučavanja, čak i sam je tvrdio da ima "moć".

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Nazvan „Merlin u Kremlju“ ili Nostradamus u uniformi“, tvrdio je da je u stanju da čita misli, priziva duhove, pa čak i predviđa budućnost Putinovog prethodnika Borisa Jeljcina.

A kaže se da njegov rad i dalje ima uticaj na Putina - iako je on umro 2014.

„Halucinacije na ivici ludila davno mrtvog vidovnjaka iz Kremlja dovele su do pravog rata i odvele svet na ivicu nuklearnog rata“, rekao je Kašin za The Sun Online.

„Nemoguće je izbeći misticizam koji okružuje odluke Putina i njegovog okruženja. Oni veruju u mnogo magičnih stvari."

Rogozin je tvrdio da je prodro u um bivše američke državne sekretarke Medlin Olbrajt. Nakon što je legao i pao u hipnotički trans dok je zurio u njenu fotografiju, tvrdio je da je otkrio da Olbrajtova ekstremno mrzi Rusiju. Takođe je tvrdio da je Amerika je želela da se Rusiji oduzme Sibir, a SAD dobiju pristup ogromnim rezervama nafte.

Iako za akve tvrdnje ne postoji nikakva činjenična osnova, Putin je to redovno navodio kao činjenicu - kao što je to činio i Nikolaj Patrušev, jedan od njegovih najbližih savetnika.

Govori se da Putin čvrsto veruje u natprirodno a da je njegovo verovanje u psihičke moći Rogozina između ostalog oblikovalo njegov pogled na svet,

Kašin je kao primer naveo čudan slučaj „sibirskog šamana“ Aleksandra Gabiševa. Gabišev je još 2019. započeo pohod na Moskvu sa ciljem da izvede rituale koji bi „očistili“ Putinov „demonski“ duh.

Uprkos tome što je ta informacija na Zapadu primljena kao zabava, to je bila pretnja koja je uznemirila Putina.

„Ruski zakoni ne zabranjuju šamane i jedini razlog njegovog hapšenja i zatvaranja u ludnicu je, siguran sam, taj što je Putin verovao u te rituale i bio zabrinut zbog njih“, rekao je Kašin.

Ekspert za Rusiju Pol Gregori, naučni saradnik na Institutu Huver Univerziteta Stanford, slaže se da je Putin ozbiljno shvatio Gabiševa jer se to uklapa u šira uverenja mnogih Rusa.

„Dok bi zapadnoj javnosti plan šamana da istera đavola iz predsednika mogla biti smešna, gospodinu Putinu nije“, rekao je on, pišući za Vašington tajms.

„Veliki procenat Rusa veruje u natprirodno. Ruske snage bezbednosti čak angažuju čitače misli u svojim obaveštajnim operacijama.

Tokom Hladnog rata i Sjedinjene Države i KGB su počeli da istraživanja kako bi mogli da iskoriste paranormalne fenomene.

Program je sa entuzijazmom podržao Rogozinov šef Boris Ratnikov, koji je verovao da je Rusija uključena u paranormalni rat sa svojim neprijateljima.

„Skoro sve ljude sa natprirodnim moćima kontrolisao je KGB“, rekao je jednom Ratnikov.

„Ne možete ni zamisliti rat mozgova koji se odigrao u prvoj polovini prošlog veka. Teško da preterujem kada kažem da je ponekad bilo astralnih bitaka.”

Putin je služio kao oficir KGB-a, mada nije poznato da li je došao u direktan kontakt sa paranormalnim aktivnostima tajne policije.

Jurij Felštinski, vodeći stručnjak za Rusiju i Putinov kritičar, autor knjige "Rasturanje Ukrajine: Povratak ruskog terora i pretnja Trećeg svetskog rata", rekao je da se čitanje misli verovatno uklapa u Putinova postojeća uverenja.

„Putin veruje u još jedan mit koji je stvorio ili koji je stvoren za njega. Sve dok izveštaji i informacije služe svrsi, zašto bi Putin ili Patrušev odbacili izveštaj stručnjaka FSB koji je uspeo da pročita misli stranog zvaničnika? Možete li dokazati da postoji Bog? Ne. Možete li dokazati da Olbrajtova ne misli da Sibir ne treba da pripada Rusiji? Ne. Siguran sam da će to postati tema za neke knjige napisane nakon rata i da će posle ovog rata postojati poglavlje o misticizmu koji sponzoriše FSB", rekao je on.

Dalje tvrdnje o čudnim Putinovim uverenjima potiču od političkog analitičara Valerija Soloveja, koji je rekao da je i sam ruski lider koristio šamane radi prinošenja ritualnih žrtvi.

Među njima je i crni pas kako bi mogao da pije njegovu krv, da bi obezbedio pobedu u Ukrajini, navodi on.

Solovej - poznat po svojim teorijama zavere - takođe je tvrdio da su šamani ​​u Putinovoj rezidenciji u Sočiju na Crnom žrtvovali orla.

Čuveni prvak muzičkog pozorišta Endru Lojd Veber ispričao je jednom priliko da je poznato da je putin izuzetno sujeveran, navodi Bi-Bi-Si.

Lojd Veber je trebalo da intervjuiše Putina, ali mu je savetovano da izbaci pitanje u vezi sa čuvenim romanom Mihaila Bulgakova Majstor i Margarita.

„Putin je čitao roman kada se vratio u Sankt Peterburg početkom devedesetih i tamo je izbio užasan požar, tako da od tada odbija da ima veze sa tom knjigom ili Bulgakovom“, rekao je tada Lojdu Veberu Putinov sekretar za štampu.

U međuvremenu, u nekim medijima se tvrdi da se Putin kupa u krvi iz jelenjih rogova kako bi podstakao svoj seksualni nagon i opšte zdravlje.

Tvrdnje potiču od Proekt-a, ruskog istraživačkog portala koji je od tada zabranjen.

Smatra se da navodno taj drevni ritual, nazvan "prirodna vijagra" podstiče mušku potenciju, a da je Putina s tim upoznao aktuelni ruski ministar odbrane Sergej Šojgu početkom 2000-ih.

O bizarnoj navici ruskog lidera da se kupa u krvi prvi put je objavljeno 2017.

„To je kao da sedite ovde 1942. i pokušavate da profilišete Hitlera, koji je takođe verovao u mumbo džambo“, rekao je američki obaveštajni analitičar koji profiliše Putina za The Daili Beast.

"Ne možete to shvatiti ozbiljno, ali morate to uzeti u obzir."

(Kurir.rs/The Sun)

Bonus video:

06:22

KAKO ĆE PUTIN PROĆI AKO IZGUBI RAT? Stručnjaci o šok tvrdnjama ukrajinskog obaveštajca RUSIJA ĆE ŽRTVOVATI SVE ZA SAMO JEDNU STVAR

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track