"AMERIKU MRŽNJA SVE DUBLJE DELI" Deđanski: Tramp hoće na izbore, ali je jedini pravi Desantis! Kokanović: PODELE KAKVE SE NE PAMTE
Foto: Kurir TV, AP Rebecca Blackwell, Ilustracija

izbori u SAD

"AMERIKU MRŽNJA SVE DUBLJE DELI" Deđanski: Tramp hoće na izbore, ali je jedini pravi Desantis! Kokanović: PODELE KAKVE SE NE PAMTE

Planeta -

Donald Tramp pozvao je na ukidanja ustava da bi poništio rezultate glasanja 2020. Tenzije u SAD sve veće, dok mnogi upozoravaju da zemlja hrli u građanski rat.

Stevica Deđanski, predsednik Centra za razvoj međunarodne saradnje i Vladimir Kokanović predsednik Saveza Srba Slovenije gostovali su u jutarenjem programu Redakcija i razgovarali o gore pomenutim navodima.

- Čitav svet govori o njegovoj kandidaturi i mislim da je ovo jedna vrsta markentinškog trika - rekao je Kokanović, koji se u studio uključio putem video linka.

- On će ići na izbore sigurno. Njegov glasački deo je dovoljno veliki da pokvari drugom kandidaturu - ispričao je Deđanski.

Zvaničnici Demokratske i Republikanske stranke kritikovali su bivšeg predsednika Donalda Trampa nakon što je pozvao na "ukidanje" delova američkog Ustava ponovo iznoseći tvrdnje da su izbori 2020. pokradeni.

- Neverovatno koliko je sve na pola! Iz podeljenog društva možemo da očekujemo sukobe unutar njih. Kao da namerno potenciraju mržnju - rekao je Deđanski.

Stevica Deđanski
foto: kurir tv

On je kao jedinog mogućeg kandidata republikanaca naveo guvernera Floride Desantisa.

- Ne postoji niko drugi ko može da bude kandidat osim Desantisa. Trampa republikanci ne vole, i tad su pokušali da ga ospore, a ko će biti sa druge strane ne znam - kazao je Deđanski i dodao da su tri teme dominirale: ekonomija, bezbednost i abortus.

Stevica Deđanski
foto: kurir tv

- Ovakve podele do sad još uvek nisu viđene - osvrnuo se Kokanović na izjave Donalda Trampa za ukidanje Ustava.

Donald Tramp
foto: kjurir tv

Bela kuća je u subotu napala Trampa, rekavši: "Ne možete voleti Ameriku samo kada pobedite. Američki ustav je sveti dokument koji više od 200 godina garantuje da sloboda i vladavina prava vladaju u našoj velikoj zemlji", naveo je portparol Endrju Bejts u saopštenju.

- Napad na Ustav i sve što on predstavlja je anatema za dušu naše nacije - dodao je.

00:36

NAPAD NA USTAV SAD-A

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track