BIVŠI PREDSEDNIK ALBANIJE DOBIO PESNICU U GLAVU: Odmah zatim, na napadača se sručila GOMILA, odvalili ga od batina (VIDEO)
Foto: Printscreen Facebook

incident u tirani

BIVŠI PREDSEDNIK ALBANIJE DOBIO PESNICU U GLAVU: Odmah zatim, na napadača se sručila GOMILA, odvalili ga od batina (VIDEO)

Planeta -

Bivši albanski premijer i lider opozicione Demokratske partije Salji Beriša napadnut je na antivladinom protestu koji je organizovao u Tirani tokom Samita EU - Zapadni Balkan.

Juronjuz Albanija objavio je video snimak na kome se vidi kako je napadač na Berišu probio bezbednosni kordon i udario ga pesnicom u glavu.

Albenijan dejli njuz objavio je da je napadač na Berišu priveden.

Beriša je ranije najavio da će opozicija ispuniti ulice i trgove Tirane kako bi "odbranila evropske vrednosti", koje, kako tvrdi, ugrožava albanski premijer Edi Rama.

U trenutku napada na Berišu, Iljir Meta, takođe bivši predsednik Albanije, koračao je pored njega. Meta je na današnjem protestu održao govor.

Nakon incidenta Beriša je rekao da ga „ništa neće sprečiti da protestuje protiv albanskog premijera Edija Rame“. Beriša je protest najavio zbog toga što želi, kako je rekao, da pokaže da je Rama dobio izbore krađom glasova.

Beriša je napadnut na Bulevaru mučenika nacije, javlja dopisnik Kosovo onlajna. Napadač udario ga je pesnicom u glavu, a zatim je Berišino obezbeđenje stiglo i pretuklo ga.

Prema informacijama u medijima, napadač je Gert Šehu, 31-godišnjak koji je ušao u redove demonstranata i udario Salija Berišu. On je Berišu udario pesnicom, nakon čega je on pao.

Policija ga je otpratila u bolnicu pošto su ga telohranitelji i Berišine pristalice pretukli.

(Kurir.rs/Beta/Kosovo online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track