"SMELI NAPAD DIREKTNO U SRCE RUSIJE" Srž problema su AMERIČKI KOMERCIJALNI SATELITI! Oni bi da dignu sukob na nivo KOSMIČKOG RATA
Foto: Kurir Televizija, Shutterstock, Twitter

SVETSKI ODJEK!

"SMELI NAPAD DIREKTNO U SRCE RUSIJE" Srž problema su AMERIČKI KOMERCIJALNI SATELITI! Oni bi da dignu sukob na nivo KOSMIČKOG RATA

Planeta -

Ukrajinski napad na aerodrom u Kursku, podigao je prašinu u svima svetskim medijama, posebno jer je lokacija aerodroma duboko u srcu Rusije, a Zapad naglasio Ukrajini da ne podržava napade izvan svojih granica.

Napad na aerdrom
foto: kurir tv

Ovim povodom, gosti jutarnjeg programa Redakcija, Andrej Mlakar, novinar Kurira i Ivan Miletić, programski direktor Instituta za javnu diplomatiju, pridružili su se razgovoru sa voditeljima Vladimirom Karalejićom i Oljom Lazarević.

- To i nije toliko bitan aerodrom, bitnija su dva veća arerdroma kod Rjazjanja i baza Engles, koji su napadnuti u noc, u nedelju. Tu su bili strateški bombarderi, dugog dometa i jedan Tupoljev- Tu 95, i jedan Tu-22 su oštećeni. Radi se o strateškoj bespilotnoj letelici koju su koristile sovjetske armije u doba hladnog rata, modifikovali su ga, dodali bojevu glavu, GPS sistem i pustili u pogon - započeo je Mlakar.

On je naglasio da je ovo neočekivan potez jer su aerodromi duboko u ruskoj teritoriji.

- Dron je leteo oko 500 - 1.300 metara tako da je teško bio uočljiv, jer su Rusi inače slabi sa radarskom mrežom unutar svoje teritorije, niti su očekivali napad te vrste - rekao je Mlakar.

Andrej Mlakar, Redakcija
foto: kurir tv

Miletić je podsetio na staru sovjetsku vojsku i na ratove koji su vođeni pre 30 godina, koji su obema stranama ostavili iskustvo poznavanja slabih tačaka protivnika.

- Svaka mera ima kontrameru. Činjenica je da ne smemo zaboraviti ukrajinske generale koji su školovani i koji su radili u sovjetskom savezu, doktrine su bile slične i ovaj put su nadmudrili protivinika - rekao je Miletić.

Ivan Miletić, Redakcija
foto: kurir tv

- Problem koji Rusi imaju su američki komercijalni sateliti! Nisu džabe Rogozin i Dimitrij Medvedev isticali da je vreme da ih obaraju - nadovezao se Mlakar.

Miletić je sve nazvao vrlo interesantnim, izjavom da je bolje radikalizovati napade i izaći iz granica teritorije.

- Za moral je ovo izuzetan podstrek ukrajinskim trupama. Ovo je nova dinamika razvoja događaja - rekao je Miletić.

Ukrajin, Rat, Rusija
foto: kurir tv

Materijalna šteta nije velika, koliko je psihološki udar na Kremlj.

- Ukrajinci se pokazuju kao jedan nezgodan protivnik i možemo očekivati sve više poteza ove vrste - rekao je Miletić, naglasivši da je prijatno iznenađen.

01:02

NAPAD DIREKTNO U SRCE RUSIJE!

Optužbe oko granatiranja Zaporožja i dalje pljušte.

- To je jedna divna slatko-topla ljudska priča puna emocije i radijacije! Sve je to psihološka igra oko Zaporožja - primetio je Mlakar, ukazujući da je sve logičan sled, kao i to da Rusi nisu specijalno iznenađeni.

On je istakao američke komercijalne satelite kao najveći problem, ali da ukoliko ih Rusi napadnu sve prelazi neku drugu dimenziju - u kosmički rat.

- Moskvu je više razbesnelo to. Ukrajinci su majstori kad treba da pucaju sami sebi u nogu, da bi poentirali na Zapadu. - rekao je Mlakar.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

a

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track