TUĐI KOFERI MU SE LEPE ZA PRSTE: Kontroverzni Bajdenov stručnjak za nuklearni otpad i LGBT aktivista ponovo optužen za krađu
Foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

skandal

TUĐI KOFERI MU SE LEPE ZA PRSTE: Kontroverzni Bajdenov stručnjak za nuklearni otpad i LGBT aktivista ponovo optužen za krađu

Planeta -

Stručnjak zadužen za nuklearni otpad u administraciji predsednika Amerike Džozefa Bajdena Sem Brinton, koji je ujedno i nebinarna dreg kraljica, nakon navodne krađe ženskog kofera na aerodromu u Mineapolisu optužen je za još jednu pljačku prtljaga, ovoga puta na aerodromu u Las Vegasu.

Brinton, koji je ušao u istoriju kao prvi američki funkcioner koji se izjašnjava kao nebinaran, odnosno za sebe tvrdi da nije ni muško ni žensko, navodno je na međunarodnom aerodromu Hari Rid u Vegasu ponovo ukrao kofer drugog putnika, prenose američki mediji.

Detalji o navodnoj krađi su oskudni, navodi "Njujork post", ali je poznato da je tridesetpetogodišnji stručnjak za nuklearnu energiju i LGBT aktivista "optužen za veliku krađu u vrednosti do 5.000 dolara".

Lepe mu se tuđi koferi za prste

"Radioaktivni štreber", kako se Brinton zove na Instagramu, trenutno je suspendovan sa funkcije zamenika pomoćnika sekretara za odlaganje istrošenog goriva i otpada u Kancelariji za nuklearnu energiju Ministarstva energetike SAD.

Sam Brinton
foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Kako prenosi "Njujork post", ovaj stručnjak za nuklearni otpad koristi zamenice oni (nebinarne osobe na engleskom jeziku o sebi govore u množini) a tuđi koferi mu se, navodno, "lepe za prste".

Ukoliko bude proglašen krivim, očekuje ga kazna u visini od 10.000 dolara i pet godina zatvora.

Međutim, ostaje nejasno gde bi Brinton bio zatvoren, zato što zbog novih zakona pojedinih američkih država biološki muškarci koji se osećaju "nebinarno" mogu da zatraže da budu poslati u ženski zatvor.

Iako je Brinton bio savetnik za nuklearni otpad i u administraciji bivšeg predsednika Amerike Donalda Trampa, grupa republikanaca u Predstavničkom domu ga je ranije ove nedelje pozvala da podnese ostavku.

"Zahtevamo ostavku Sema Brintona i molimo vas da ostavite po strani sitnu politiku i imenujete samo najkvalifikovanije i najposvećenije pojedince da utiču na američki energetski sektor", napisali su republikanski zvaničnici u dopisu Ministarstvu energetike SAD.

Pored toga što je stručnjak za nuklearnu energiju, Brinton je ujedno i LGBT aktivista koji je otvoreno govorio o svojim nekonvencionalnim seksualnim sklonostima poput igranja uloga životinja, a poznat je i kao član grupe "Orden večne indulgencije", neprofitne organizacije dreg kraljica koje se oblače kao časne sestre.

Brinton je kontroverzne fotografije sa dreg i gej žurki delio na Instagramu, ali su nakon prve optužbe sve fotografije uklonjene.

Američki stručnjak je prvobitno negirao navode o prvom ukradenom koferu, ali se brzo predomislio i pozvao aerodromsku policiju kojoj je rekao da "nisu bili potpuno pošteni i da priznaju da su uzeli plavi kofer".

Ipak, "Njujork post" navodi da je Brinton nakon toga više puta primećen kako na putovanja nosi kofer za koji se sumnja da je ukraden.

(Kurir.rs/RT Balkan)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track