POGOĐENA METKOM NA KROVU KUĆE, PA PRONAĐENA MRTVA: Palestinka (16) ubijena tokom ŽESTOKOG sukoba izraelskih vojnika i Palestinaca
Foto: EPA-EFE/MOHAMMED SABER

SUKOBI NA ZAPADNOJ OBALI

POGOĐENA METKOM NA KROVU KUĆE, PA PRONAĐENA MRTVA: Palestinka (16) ubijena tokom ŽESTOKOG sukoba izraelskih vojnika i Palestinaca

Planeta -

Palestinska bolnica saopštila je da su izraelski vojnici rano jutros ubili 16-godišnju devojčicu tokom vojne operacije na okupiranoj Zapadnoj obali.

Kako je navela bolnica u Dženinu, Džana Zakaran je pogodjena metakom u glavu i proglašena mrtvom.

Zvanična palestinska novinska agencija je javila da je žrtva bila na krovu svoje kuće i da je pronađena mrtva pošto su se izraelski vojnici povukli iz Dženina.

Izraelska vojska je saopštila da zna za smrt tinejdžerke i da je istraga u toku, te da su u Dženinu uhapšena tri tražena Palestinca osumnjičena za napade na Izraelce.

Sukobi i žestoka razmena vaatre je izbila izmedju vojnika i osumnjičenih, dodaje se u saopštenju.

Oko 150 Palestinaca ubijeno je u izraelsko-palestinskim sukobima na Zapadnoj obali i anektiranom istočnom Jerusalimu ove godine, najviše od 2006.

Izraelska vojska tvrdi da su većina ubijenih bili ekstremisti, ali su ubijeni i mladići koji su protestovali zbog izraelskih racija i oni koji nisu bili umešani u sukobe.

Gotovo svakodnenvo hapšenje počelo je proletos širom Zapadne obale posle niza palestinskih napada proletos u kojima je ubijeno 19 ljudi u Izraelu.

Najmanje 31 osoba ubijena je u palestinskim napadima u Izraelu i na okupiranoj Zapadnoj obali, sudeći po izraelskim podacima.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja