NOVI ŽESTOKI UDAR NA UKRAJINU: Krstareće rakete lete iz tri pravca! Napadnuto više gradova i oblasti! Cela država pod udarom
Foto: Sputnik /Profimedia, Vladimir Ivanov / Alamy / Alamy / Profimedia, Screenshot

kritična infrastruktura

NOVI ŽESTOKI UDAR NA UKRAJINU: Krstareće rakete lete iz tri pravca! Napadnuto više gradova i oblasti! Cela država pod udarom

Planeta -

Rusko ratno vazduhoplovstvo zajedno sa Crnomorksom flotom izvelo je rano jutros oko 8.30 sati po moskovskom vremenu koordinisani raketni napad na Ukrajinu.

Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se najpre u istočnim delovima Ukrajine pod kontrolom vlasti u Kijevu, a onda i u severnim i centralnim delovima uključujući Kijevsku oblast i samu prestonicu.

Kako je javljeno bilo prvo napad izvode ruski strateški bombarderi TU-95MS koji iz zone Kaspijskog jezera lansiraju krstareće rakete na ciljeve u Ukrajini. Gubernator Nikolajevske oblasti Vitalij Kim rekao je da je lansirano 60 krstarećeih raketa H-101.

Međutim sa severnog pravca bombarderi dugog doleta TU-22M3 iz vazdušnog prostora Belorusije lanisrali su krastareće rakete H-22. Ovu informaciju potvrdio je guverner Žitomirske oblasti Sukohmlin.

U napadu učestvuje i Crnomorska flota koja sa brodova i podmornica lansira krstareće rakete na ciljeve u Ukrajini.

Eksplozije se čuju u Harkovskoj oblasti, Kijevskoj, Nikolajevskoj, Dnjepropetrovskoj, Zaporoškoj, Kirovgradskom regioni, Kriviom Rogu. Ukrajinska PVO borbeno je delovala širom Ukrajine.

Meta kao i prethondih nebrojeno puta je kritična infrastruktura na teritoriji čitave države.

Najjača eksplozija za sad je registrovana u Krivogradskom regionu i Harkovou koji je ostao bez struje. Takođe i Poltava je ostala bez struje i Hmeljnicka oblast.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track