"JURE RUSE PO CELOM SVETU, PA IH MASOVNO VRBUJU ZA ŠPIJUNAŽU!" Karan: Zapad je svestan da Rusiju može uništiti samo iznutra!
Foto: EPA Hannibal Hanschke, Shutterstock, Ilustracija

kurir tv

"JURE RUSE PO CELOM SVETU, PA IH MASOVNO VRBUJU ZA ŠPIJUNAŽU!" Karan: Zapad je svestan da Rusiju može uništiti samo iznutra!

Planeta -

Ljuban Karan, potpukovnik Kontraobaveštajne službe u penziji, Emil Zoronjić, predsednik upravnog odbora Omladinske mreže Srbije komentarisali su u emisiji "Puls Srbije" dešavanja u Rusiji.

Razgovor su započeli citatom kojim je predsednik ruske federacije Vladimir Putin poručio: "Neophodno je oštro suzbiti delovanje stranih tajnih službi i efikasno identifikovati izdajnike, špijune i sabotere".

Šta je Putina motivisalo da ovako nešto oštro poruči komentarisao je Karan.

- Nakon vojnog sudara, Zapad je preduzeo kolektivnu akciju proterivanja diplomata iz svih država. Ambasade i konzulati su centri za obaveštajno istraživanje države u kojoj se nalaze. Kontraobaveštajni rad zasniva se i na obaveštajnom radu, potrebno je i da spoljna služba učestvuje u radu - rekao je Karan, zaokruživši priču time da Putin ima pravo jer obaveštajne službe ne shvataju dovoljno ozbiljno posao.

06:09

JURE RUSE PO CELOM SVETU, PA IH VRBUJU ZA ŠPIJUNAŽU!

Na upite voditeljke čega se Putin zapravo plaši, Zoronjić je rekao da Putin nije ugrožen.

-Veliki je broj zvaničnika koji radi za rusku službu. Ukrajinska služba dosta radi na samom terenu. Ruska služba i agenti na terenu u Ukrajini, kada ih, na primer uhvate, oni hoće da unize i prikriju ozbiljne informacije koje su prenosili, tako što kažu da su im platili da pošalju nešto za 20 dolara - rekao je Zoronjić.

Dodao je da je Putin odabarao vrhunske saradnike koji ga čuvaju i štite, i da, što se bezbednosti tiče, nema krtice u ruskom štabu.

Emil Zoronjić, Karan, Karan LJuban
foto: Kurir tv

Karan je stava da izjava Putina nema veze sa njegovom ličnom bezbednošću.

- Reč je o nečem drugu. Nedavno je zamenik šefa CIA, rekao da oni jure Ruse po celom svetu, koje vrbuju za špijunažu. Oni žele Rusiju da izbace iz Ukrajine. Masovnim vrbovanjem ljudi po svetu, žele da Rusiju podrivaju iznutra, ili da sa spoljne strane utiču na svoju domovinu - rekao je Karan.

On je izneo tvrdnje da Zapad svestan da RUsiju može uništiti jedino iznutra. Naglasio je da opstanak Rusa u inostranstvu znatno zavise od mišljenja drugih, jer su Rusi sada na nivou Jevreja i progona tokom fašističke vladavine.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track