TROVAO, DAVIO ŽENE I HIPIKE ŠIROM AZIJE: Bikini ubica posle 20 godina robije izašao iz zatvora! Netfliks o njemu snimio seriju!
Foto: Prakash MATHEMA / AFP / Profimedia

zmija na slobodi

TROVAO, DAVIO ŽENE I HIPIKE ŠIROM AZIJE: Bikini ubica posle 20 godina robije izašao iz zatvora! Netfliks o njemu snimio seriju!

Planeta -

Vrhovni sud Nepala države koja se nalazi na Himalajima između Indije i Kine doneo je oduku da Čarls Sobrhadž(78) bude pušten iz zatvora u kome se nalazi od 2003 zbog ubistva dvoje sevrnoamerilkih turista. Kao glavni argument izlaska iz zatvora navedeno je njegovo loše zdravstveno stanje.

Vrhovni sud kraljevine Nepal odluku je doneo u sredu 21. decembra.

"Neprekidno držanje u zatvoru nije u skladu sa ljudskim pravima zatvorenika", navodi se u presudi u čiji uvid je imao AFP.

"Ukoliko protiv njega nema drugih nerešenih predmeta, koji bi ga zadržali u zatvoru, ovaj sud nalaže njegovo puštanje i povratak u njegovu zemlju u roku od 15 dana.

Ko je Sobrhadž, mlađim generacija postao je poznat preko Netflixa i serije Zmija, gde je opisan njegov lik za seriju ubistava širom Azije 1970-tih godina 20 veka.

Priča kaže da se Sobrhadž odrastao u Francuskoj, da je imao veoma teško detinjstvo i da je kao tinejdžer već bio u zavrou zbog serije stinh prestupa i krađa. Posle izlaska iz zatvora, napustio je Francusku i otišao u Aziju. njegova prva stanic bio je Bangkok.

Bikini ubica

Na meti napada bili su uglavnom zapadnjaci - hipiji koji su tad masovno odlazili u Aziju tragajući za duhovnošću i novim vidicima. On ih je upoznavao, družio se, a onda drogirao i pljačkao, neke je i ubijao. Njegova prva žrtva bila je malda Amerikanka Koni Džo Broznič čije beživotno telo je pronađeno na plaži Pataja 1978. Brozničeva je bila obučena u bikini.

Tajland, gde je bio poznat kao „bikini ubica“, izdao je nalog za njegovo hapšenje sredinom 1970-ih pod optužbom da je drogirao i ubio šest žena, od kojih su se neke pojavile mrtve na plaži u blizini letovališta Pataja.

Ukupno izvršio je 20 ubistava. Sve žrtve su bile zadavljene, a tom jezivom ritualu kod nekih je pridružio i brutalno premlaćivanje, a neke su spaljene. Ono što je zanimljivo za putovanja je koristio pasoše sa imenima svojih žrtava uglavnom muškaraca, čiji je identite preuzimao posle ubistvava.

Zbog mogućnosti da izbegne policiju, uzme poptuno novi identitet dobio je naziv Zmija. Sobrhadžu je bilo nemuguće ući u trag, a za njim tragale su skoro sve policije Azije. Sve ovo uticalo je da i Netflix napravi priču o njemu.

Sbordhažd, prvi put uhapšen je u Indiji 1976. Njegova žrtve su bili francuski turisti u prestonici Nju Delhiju. Njih je otorovao i poljačkao u jednom hotelu pošto im je sipao drogu u harnu i piće. Indijski sud za to ubistvo osudio ga je 12 godina robije.

Na slobodi se nije dugo zadržao. U Indiji je proveo skoro 10 godina, kad je pobegao iz zatvora Tihar 1986. godine nakon što je drogirao zatvorske čuvare kolačićima i kolačima sa pilulama za spavanje.

Nekoliko dana kasnije, policija ga je uhvatila u restoranu u indijskoj državi Goa za odmor na plaži, gde i dan-danas stoji statua čoveka, sa njegovom prepoznatljivom šiljatom kapom.

Bio je u zatvoru u Indiji do 1997. kada se vratio u Francusku, a onda 2003 opet nestao. Pojavio se u Katamandu glavnom gradu Nepala. A onda je uhapšen.

Sobhraj je negirao da je ubio Amerikanku, a njegovi advokati su rekli da je optužba protiv njega zasnovana na pretpostavci.

Nekoliko godina kasnije proglašen je krivim i za ubistvo Bronzičovog kanadskog prijatelja, Lorana Karijera i dobio je doživotnu robiju.

Saradnici su ga opisali kao prevaranta, zavodnika, razbojnika i ubicu.

Interesantno je da se u nepalskom zatvoru oženio sa Hihitom Bivas koja je od njega bila 44 godine mlađa, inače ćerka njegovog advokata.

Kurir.rs/ndtv/nbcnews

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track