U MONTANI IZMERENO -39 STEPENI: Kad se vrela voda na rekordno niskoj temperaturi pretvori u sneg! VIDEO
Foto: Twitter/trtworld

fotogeni eksperminet

U MONTANI IZMERENO -39 STEPENI: Kad se vrela voda na rekordno niskoj temperaturi pretvori u sneg! VIDEO

Planeta -

Ledena "ciklon bomba" nastavlja da pravi haos po Sjedinjenim Državama i izaziva mnogobrojne probleme. Temepraturni rekord postavljne je u montani gde je izmerena rekordno niska temperatura od -39 stepeni celzijusovih.

Da bi ilustrovao koliko je hladno jedan Amerikanac je upotrebio stari trik i objavio snuimak kako se vrela voda pretvara u sneg na ledenom vazduhu.

U pitanju je 'fotogeni' eksperiment. Bacio je ključalu vodu u vazduh, koja se odmah pretvorila u sneg. Kako objašnjava kućni prognostičar Rok Nosan, topla voda se smrzava brže od hladne vode na veoma niskim temperaturama vazduha. Ako bacite hladnu vodu u vazduh, bićete samo poprskani njome, dok se topla voda vrlo brzo pretvara u kristale leda.

Broj žrtava sa 11 popeo se na 17

SAD su u zaleđu ledenog vremena. Ekstremni zimski uslovi već su odneli najmanje 17 života, piše Skaj njuz. Većina poginulih je posledica saobraćajnih nezgoda na zaleđenim kolovozima. Oko milion domova i preduzeća na istoku Sjedinjenih Država i Teksasa ostalo je bez struje. Kako prenose američki mediji, službe hitne pomoći rade na obnavljanju napajanja, ali se bore sa jakim vetrom.

Kurir.rs/24ur

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track