PUTINU STIGAO ODGOVOR IZ UKRAJINE: Svet se ponadao da je mir na vidiku, ali poruka ruskom predsedniku je SUROVA!
Foto: EPA-EFE/MIKHAIL METZEL/KREMLIN POOL/SPUTNIK / POOL MANDATORY CREDIT

"rusija ne želi pregovore"

PUTINU STIGAO ODGOVOR IZ UKRAJINE: Svet se ponadao da je mir na vidiku, ali poruka ruskom predsedniku je SUROVA!

Planeta -

Nakon što je predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio da je Rusija uvek nastojala da svi sporovi budu rešeni mirnim putem, pregovorima, ali da je druga strana imala drugačiji stav, sada je stigao odgovor iz Ukrajine.

Naime, savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak smatra da Rusija ne želi pregovore, već pokušava da izbegne odgovornost, prenosi Ukrinform.

"Putin mora da se vrati u realnost. Rusija je sama napala Ukrajinu i ubija građane. Nema drugih "zemalja, motiva, geopolitike". Rusija ne želi pregovore, već pokušava da izbegne odgovornost. To je očigledno, tako da prelazimo na tribunal“, napisao je Podoljak na Tviteru.

Ranije su mediji javili da je ruski predsednik Vladimir Putin izjavio da Rusija ne odustaje od pregovora o situaciji oko Ukrajine.

Putin je u intervjuu za TV Rusija-1, odgovarajući na pitanje da li se približavamo opasnoj liniji u vezi sa situacijom u Ukrajini, rekao da to ne smatra toliko opasnom, a da Rusija deluje u interesu građana, prenosi RIA Novosti.

"Ne mislim da je to toliko opasno. Mislim da delujemo u pravom smeru, štitimo naše nacionalne interese, interese naših građana, našeg naroda. I jednostavno nemamo drugog izbora nego da zaštitimo naše građane", istakao je ruski lider.

Putin je naveo da je Rusija uvek nastojala da svi sporovi budu rešeni mirnim putem, pregovorima, ali da je druga strana imala drugačiji stav.

(Kurir.rs/Ukrinform)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track