NOVI NAPAD UKRAJINSKE VOJSKE BESPILOTNIM LETELICAMA NA RUSKU BAZU STRATEŠKIH BOMBARDERA: Poginula tri vojnika!
Foto: AP

udar sa distance u srce rusije

NOVI NAPAD UKRAJINSKE VOJSKE BESPILOTNIM LETELICAMA NA RUSKU BAZU STRATEŠKIH BOMBARDERA: Poginula tri vojnika!

Planeta -

Ukrajinka vojska rano jutros izvela je novi napad strateškim bespilotnim letelicama TU-141 Striž na vojni aerodrom strateške avijacije Engels 2 u Saratovskoj oblasti.

Kako javaljaju ruski izvori sa Telegrama, udari su bili slabiji nego što je to bilo prvi put 5. decembra ove gdoine kada je izveden prvi napad modifikovanim strateškim bespilotnim letelicama TU-141 Striž.

Ovaj napad potvrdilo je i Ministarstvo odbrane Ruske Federacije:

"Dvadeset šestog decembra, oko 1.35 po moskovskom vremenu, protivvazdušna odbrana Vazdušno- kosmičkih snaga Rusije oborila je ukrajinsku bespilotnu letelicu na maloj visini dok se približavala vojnom aerodromu Engels u Saratovskoj oblasti", navedeno je u saopštenju i dodaje se:

"Na prilazu vojnom aerodromu u Engelsu, Saratovska oblast, ukrajinski dron je oboren sredstvima PVO Oružanih snaga RF. Tri ruska vojnika su poginula kada su ostaci bespilotnih letelica pali na aerodrom. Avion nije oštećen".

Na aerodromu Engels baziraju se strateški bombarderi dalekometne avijacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije. Ukrajinska vojska je 5. decembra izvela je napadruske vojne aerodrome u Saratovskoj i Rjazanjskoj oblasti pomoću mlaznih dronova sovjetske proizvodnje TU-141 Striž.

Sistemi protivvazdušne odbrane presreli su ove bespilotne letelice, ali su tri vojnika poginula kada su krhotine pale. Dve letelice su takođe pretrpele manju štetu.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track