RASTE BROJ POGINULIH U PADU AUTOBUSA SA MOSTA U ŠPANIJI: Još se istražuje kako je došlo do stravične nesreće
Foto: Printscreen/Youtube/ Global News

tragedija

RASTE BROJ POGINULIH U PADU AUTOBUSA SA MOSTA U ŠPANIJI: Još se istražuje kako je došlo do stravične nesreće

Planeta -

Sedam ljudi je poginulo, a dvoje je povređeno nakon što je putnički autobus sleteo sa mosta i upao u reku na severozapadu Španije, saopštile su danas hitne službe.

Dvoje preživelih - 63-godišnjeg vozača vozila i saputnicu - vatrogasci su užetom izvukli iz reke pa su sa različitim stepenima povreda prebačeni u obližnje bolnice, prenosi Index.hr.

Španija, autobus, nesreća
foto: Printscreen/Youtube/ Global News

Test vozača na alkohol i droge bio je negativan, rekao je portparol policije za Reuters i dodao da je operacija potrage i spašavanja oko mosta sada završena, dok inženjeri pokušavaju da pronađu način da sigurno izvuku olupinu autobusa iz reke Lerez.

Kako javljaju lokalni mediji, prvo je objavljeno da je šest osoba poginulo, ali naknadno je stigla informacija da je u autobusu bila još jedna osoba čije je telo i nađeno oko sat vremena nakon dojave.

Još se ne zna kako je došlo do nesreće

Autobus kompanije Monbus putovao je između gradova Lugo i Vigo pa je iz za sada nerazjašnjenih razloga sleteo sa puta i oko 21:30 po lokalnom vremenu s mosta pao u vodu.

Spasilačke ekipe tokom noći morale su da prekinu operaciju na gotovo dva sata zbog loših vremenskih uslova i stanja na terenu pre nego što su je nastavili danas ujutru.

(Kurir.rs/Inderx.hr/Reuters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track