"MISLILE SMO DA SE ČUJU VATROMETI": Drugarice opisale trenutak kad je lepa El UPUCANA U GLAVU na Badnje veče, Engleska u suzama
Foto: Printscreen Facebook

horor

"MISLILE SMO DA SE ČUJU VATROMETI": Drugarice opisale trenutak kad je lepa El UPUCANA U GLAVU na Badnje veče, Engleska u suzama

Planeta -

Drugarice devojke po imenu El Edvards (26), koja je na Badnje veče upucana u glavu u seoskom pabu grofovije regiona Merzisajd u blizini Liverpula, rekle su da su plesale i uživale u noćnom izlasku kada se "u deliću sekunde" sve promenilo.

Njene drugarice opisale su stravičnu scenu, rekavši da su isprva "mislile da su se začuli vatrometi".

El Edvards upucana je u glavu u Lajthaus pabu nešto posle 23.50 časova.

Njene prijateljice Meg i Džes rekle su za Sky News da su isprva mislile da su pucnji koje su čule vatrometi, sve dok nisu ugledale svoju drugaricu kako leži na podu.

"Otišle ​​smo da popijemo piće i bile smo u baru i samo smo čule praske“, rekla je Džes.

"Čim sam čula El, pomislila sam: 'Nije, nije, nije", rekla je potresena drugarica ubijene devojke.

"Moglas sam da je vidim na podu, dok ljudi oko nje pokušavaju da joj pomognu. Samo se osećate beznadežno, ne možete pomoći, ne možete ništa da uradite", dodala je.

Porodica El Edvards je "razorena" i "neutešna" nakon njene smrti, navela je policija u apelu javnosti za informacije.

El Edvards, Liverpul
foto: Privatna Arhiva

Meg je opisala trenutak smrti svoje prijateljice kao "maglicu".

"Bila je tako srećna, svi smo se tako zabavljali", rekla je.

Sestra El Edvards, koja živi u Dubaiju, napustila je mesto događaja nešto ranije.

"Um se poigrava s tobom, razmišlja da li je trebalo da ide kući“, rekla je Meg.

Meg je navela da ne može da veruje da se sve u sekundi pretvorilo u horor.

"Plesali smo i pevali, a sada je ona na podu", dodala je.

"Imam video snimke svih nas koje ne mogu da prestanem da gledam. To se dogodilo tako brzo, ne mogu to da izbacim iz glave. Volela bih da smo mogli više, ali ništa drugo nismo mogli da uradimo", rekla je neutešna drugarica.

Džes je dodala: „Samo sam se osećala zahvalno što sam još uvek živa, ali sam se osećala krivom jer sam bila sa svojom porodicom na Božić, a ona nije."

Istakla je da je na njenom mestu mogao da bude bilo ko, te da su svi imali neverovatnu sreću, istakavši da nikako nije trebalo da bude ni ona.

Džes je opisala svoju prijateljicu kao "prelepu dušu".

"Nema reči da se to objasni“, rekla je ona.

Podsetimo, El Edvards je uživala uoči Božića sa svojom sestrom i prijateljima kada je upucana u glavu u u seoskom pabu grofovije regiona Merzisajd, u blizini Liverpula, 24. decembra nešto posle 23.50.

Ne veruje se da je ona bila meta pucnjave, u kojoj su povređene i četiri osobe - jedan od njih je u kritičnom stanju. Policija i dalje traga za napadačem.

Njena porodica je zbog njene smrti ostala "razorena" i "neutešna", navela je policija u apelu javnosti za informacije o napadaču i tamnom vozilom.

Muškarac (28) takođe povređen u incidentu i dalje je u kritičnom stanju u bolnici nakon pucnjave.

Muškarac star 22 godine zadobio je povrede noge, 24-godišnjak je zadobio povredu šake, a 33-godišnjak je zadobio povredu zgloba.

Smatra se da nijedna od ovih povreda nije opasna po život.

Lajthaus pab je u izjavi nazvao pucnjavu "tragedijom koja se ne može rečima opisati", dodajući: "Sve naše misli su sa prijateljima i porodicom naših mušterija, a posebno smo svim srcem sa porodicom naše El koja je izgubila život".

(Kurir.rs/Sky News)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja