UKRAJINSKI VOJNIK SNIMIO SVOJU SMRT: Pokušao da spase ranjenog druga, a onda je i sam smrtno ranjen POTRESNO! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Foto: EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

tragika rata

UKRAJINSKI VOJNIK SNIMIO SVOJU SMRT: Pokušao da spase ranjenog druga, a onda je i sam smrtno ranjen POTRESNO! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Planeta -

Na društvenim mrežama objavljen je snimak na kome su navodno prikazani poslednji minuti života ukrajinskog vojnika, koji je hrabro i časno poginuo u regionu Avdejevke, prilikom pokušaja da spase ranjenog saborca.

Ne može se sa sigurnošću utvrditi autentičnost ovog snimka, ali, kako se navodi, najpre su dva povređena pripadnika Oružanih snaga Ukrajine pozvala pojačanje.

Ukrajinski borac sa GoPro kamerom na šlemu krenuo je po njih, i napustio rov, pod neprestanom vatrom. Međutim, kada je konačno stigao do cilja i našao kolegu na samrti, i sam je bio teško povređen.

„Momci, pomozite, ja sam 300-ti, momci, izvucite ga“, očajnički je dozivao svoje saborce.

Uprkos pozivima u pomoć, pomoć nije stigla, a ranjeni ukrajinski vojnik je dočekao smrt.

Pred kraj snimka se čuje njegovo otežano disanje, i čuje se kada on preko radio veze kaže "ja sam 300", što u vojničkom rečniku još iz doba SSSR-a , znači da je ranjen.

Prema navodima sa društvenih mreža, ovaj snimak je potvrda da je preminuo, jer su kasnije Rusi prilikom čišćenja terena došli do položaja gde su se Ukrajinci nalazili, skinuli kameru sa mrtvog tela i postavili snimak.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track