"POJAVLJUJU SE SNIMCI RUSKIH TRUPA OD KOJIH SE LEDI KRV U ŽILAMA!" Šahrimanjan Obradović: Unište kamere, ali ne i podatke na njoj!
Foto: Kurir Televizija

nema nove godine za zaraćene

"POJAVLJUJU SE SNIMCI RUSKIH TRUPA OD KOJIH SE LEDI KRV U ŽILAMA!" Šahrimanjan Obradović: Unište kamere, ali ne i podatke na njoj!

Planeta -

Širom Ukrajine, tokom jučerašnjeg dana, oglasile su se sirene za uzbunu. Borbe su se nastavile u okolini Bahmuta i Hersona, dok je iz Minska saopšteno da je beloruska protivvazdušna odbrana oborila ukrajinsku raketu sistema S-300 iznad svoje teritorije, zbog čega je minsitarstvo spoljnih poslova te zemlje pozvalo ukrajinskog ambasadora na razgovor.

Rusija, Ukrajina
foto: Kurir tv

Slobodan Samardžija, nekadašnji dopisnik dnevnog lista "Politika" iz Moske i Biljana Šahrimanjan Obradović iz Centra za stratešku analizu gostovali su u jutarnjem programu Redakcija i razgovarali na ove teme.

Samardžija je započeo razgovor dotakavši se poslednjih dešavanja i mogućnosti da se napravi pauza u ratovanju tokom Nove godine.

- Nijedna strana nije voljna da napravi pauzu, čak ni za Novu godinu, ispostavlja se da toga neće ni biti. I ova novogodišnja noć biće vruća za Ukrajince, ali jednostavno takva je situacija, jer propuštati bilo koji dan nijedna strana nema nameru. To nije trenutno moguće - rekao je Samardžija.

Šahrimanjan Obradović prokomentarisala je navode visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja koji je rekao da "ruski ratni zločni neće proći nekažnjeno".

02:20

NOVOGODIŠNJA NOĆ BIĆE VRUĆA ZA UKRAJINCE!

- To jeste dugačak proces. Ne ide to danas za sutra. Ratni zločini neće ostati nekažnjeni, ukoliko optuženi budu među živima kada se oformi sud. Pojavljuju se određeni snimci gde, kada su ulazile ruske trupe, ono što je sigurno je da će nam se lediti krv u žilama. Rusi kad vide kamere obično ih unište, ali vi kad uništite kameru ne uništavate podatke na njoj - rekla je ona.

Poručila je da se nada da cliljevi neće biti crkve, religiozni objekti.

- Na korak smo toga da može doći do granatairanja verskih objekata. Zanimljivo je da je ruska vojska na početku agresije sa sobom nosila paradnu unifromu. Oni su prvo nosili paradnu uniformu i nadali su se da će ući u Kijev i paradirati. VIdeli smo kako je tanka linija od paradne do krvave uniforme - rekla je Šahrimanjan Obradović.

02:06

POJAVLJUJU SE SNIMCI RUSKIH TRUPA OD KOJIH SE LEDI KRV U ŽILAMA!

U sklopu novog paketa vojne pomoći vrednog 1,85 milijardi dolara koje Sjedinjene Države šalju Ukrajini i navođene bombe, kako piše Njujork tajms, Šahrimanjan je ukazala na ruske prupuste.

- Šta je sa ukrajinskim građanima? Šta je sa njihovom decom? Ne možete vi da čerupate Ukrajinu kao novogodišnju ćurku, koja stoji na stolu. Putin bi jedan deo, Kadirav drugi deo, onda se javlja neko treći pa bi taj treći deo. Ova agresija je pokazala da podaci koji su stizali o Ukrajini predsedniku Vladimiru Putinu nisu bili verodostojni. To su loše procene u Kremlju, a Rogozin ima jako velika neprijateljstva sa čovekom koji je najbliži Putinu - ispričala je ona.

Samardžija je prokomentarisao obaveštenost predsednika ruske federacije Vladimira Putina i mogućnost potcenjivanja ukrajinskih snaga.

- Niko nije očekivao ovoliko angažovanje SAD-a. Da je situacija bila kako je predviđena da bude, samo između Rusije i Ukrajine, priča ne bi imala ovaj tok. To Rusija nije očekivala, da u ovolikoj meri SAD "zalegne".

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja