DMITRO KULEBA O ODNOSIMA MAĐARSKE I UKRAJINE: Nema otopljavanja, dok je Viktor Orban na vlasti u Budimpešti. On je odabrao stranu
Foto: EPA/MARTIN DIVISEK

zbog napada ukrajine

DMITRO KULEBA O ODNOSIMA MAĐARSKE I UKRAJINE: Nema otopljavanja, dok je Viktor Orban na vlasti u Budimpešti. On je odabrao stranu

Planeta -

Ministar vanjskih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba komentirao je odnose između Ukrajine i Mađarske te je naglasio kako do otopljavanja odnosa ne može doći sve dok je na čelu Mađarske Viktor Orban.

Ukrajinski šef diplomatije je u razgovoru za YouTube kanal The Interviewer naglasio kako je nekoliko puta pokušavao popraviti mađarsko-ukrajinske onose, ali bez većeg uspeha.

"Na to je mađarski ministar vanjskih poslova Peter Sijarto početku i pristao, ali je nakon ruskog napada 24. februara Sijarto je ostao jedini ministar spoljnih poslova zemalja EU s kojim nisam razgovarao. Mislim da ta činjenica govori sama za sebe", rekao je Kuleba.

Takođe, komentarisao je i odnos mađarskog premijera Viktora Orbana prema Ukrajini i jelokupnoj situaciji.

"Mislim da se u odnosima Mađarske i Ukrajine neće ništa promeniti sve dok je Viktor Orban na čelu Mađarske. Orban je već odabrao stranu i tu nema više šta da se radi", poručio je šef ukrajinske diplomatije Dmitro Kuleba.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track