UKRAJINSKA VOJSKA: Rusima smo u Novogodišnjoj noći oborili 45 dronova kamikaza! 13 pre i 32 posle ponoći
Foto: Printscreen/Twitter

saopštili skor

UKRAJINSKA VOJSKA: Rusima smo u Novogodišnjoj noći oborili 45 dronova kamikaza! 13 pre i 32 posle ponoći

Planeta -

Ukrajinske vazduhoplovne snage objavile su danas da su tokom Novogodišnje noći oborile 45 dronova iranske proizvodnje koje je lansirala Rusija.

"U noći od 31. decembra 2022. do 1. januara 2023. ruski osvajači su napali Ukrajinu dronovima kamikazama Shahed-131/136 iranske proizvodnje", saopštile su ukrajinske vazduhoplovne snage.

Prema njima, 13 dronova oboreno je pre ponoći a 32 posle ponoći.

Nije precizirano da li su drugi dronovi pogodili svoje mete.

Šef policije u Kijevu Andrij Nebitov je objavio preko Fejsbuka fotografiju koja prikazuje, kako izgleda, ostatke jednog od dronova, na kojima je poruka: "Srećna Nova godina" na ruskom.

"To je sve što je potrebno da znate o terorističkoj državi i njenoj vojsci", napisao je on.

Novinari agencije Frans pres čuli su eksploziju iznad Kijeva oko jedan sat posle ponoći i dolaska 2023. godine. To se desilo posle jučerašnjeg dana obeleženog granatiranjima kada je stradala najmanje jedna osoba a desetine su ranjene.

S druge strane, proruske vlasti na istoku Ukrajine objavile su da je jedan civil poginuo u ukrajinskom grantairanju danas u Jasinuvati, u oblasti Donjeck.

Prema njima, ukrajinska vojska takodje je gadjala Donjeck i susedni grad Makejevku, odmah posle ponoći, a tada je ranjeno 15 ljudi.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track