HAOS NA ULICAMA BERLINA NA NOVU GODINU: Migrant gasnim pištoljem šenlučio pored vatrogasca! VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

eksplozija nasilja

HAOS NA ULICAMA BERLINA NA NOVU GODINU: Migrant gasnim pištoljem šenlučio pored vatrogasca! VIDEO

Planeta -

Nemačka javnost veoma je ogorčena na proslavu Nove godine širom gradova kada je izbilo do sad neviđeno nasilje, gde su glavne žrtve petardi, baklji, raketa vatrometa bili vatrogasci, policajci i Hitna pomoć.

Na svetlo javnosti izbija sve više snimaka na kojima se vidi divljanje omladine, mahom migranata koji su se sukobili sa policijom i vatrogascima. Mnogi od njih su koristili i gasne pištolje, sa kojima su šenlučili po ulicama.

Na snimku koji je objavila nemačka RTL vidi se trenutak kada komandir vatrogasaca pokušava da razgoara sa novinarima, a onda se približavaju dvojica mladića koji su maskirani i vade gasni pištolj i počinju da pucaju blizu glave vatrogasca, koji se sklanja.

Na njegovom licu se vidi nevera i onda trenutak kada se sklanja kad počinje šenlučenje za zaprepaštenje TV ekipe.

Samo u Berlinu u novogodišnjoj noći povređeno je 15 vatrogasa i 18 policajaca, posebno u okruzima Krojcberg i Nojklen u kojima živi veliki broj migranata. Na većinu policajaca i vatrogasaca bacane su petarde, a neki su sa ozbiljnim povredama prebačeni u bolnicu.

U Krojcebrgu naparavljena je prvo barikada od smeća, koja je zapaljena. Kada su stigli vatrogasci njih je napalo oko 200 maskiranih ljudi od kojih su neki na njih ispalili rakete.

Kurir.rs/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track