RUSKO MINISTARSTVO OBJAVILO UNIŠTENJE DVA HIMARSA: Sistemi uništeni kod Kramatorska, eliminisana još tri američka sistema M777
Foto: EPA/HANNIBAL HANSCHKE

udar

RUSKO MINISTARSTVO OBJAVILO UNIŠTENJE DVA HIMARSA: Sistemi uništeni kod Kramatorska, eliminisana još tri američka sistema M777

Planeta -

Ruske trupe su eliminisale dva ukrajinska bacača HIMARS MLRS u blizini Kramatorska u DNR, saopštilo je Ministarstvo odbrane, prenosi RIA Novosti.

„U toku kontrabaterijske borbe u blizini grada Kramatorska, otvoreni su položaji i uništena su dva lansera višecevnog raketnog sistema HIMARS , iz kojih su ispaljena naselja Donjecke Narodne Republike“, rečeno je u izveštaju.

Pored toga, u oblastima Kramatorska i Masljakovke, zahvaljujući dejstvima Vazdušno-kosmičkih snaga, bilo je moguće naneti udare na tačke razmeštanja pripadnika „Legije stranaca“. Neprijatelj je izgubio više od 130 ljudi, navodi MO Rusije.

Takođe, u rejonu železničke stanice Družkovka u DNR, ruske jedinice uništile su dva lansera MLRS HIMARS , četiri višecevna raketna bacača RM-70 Vampir, više od 800 raketa, šest vozila i oko 120 vojnih lica.

Pored toga, u oblastima Artemovsk u Donjeckoj Narodnoj Republici i Červona Dibrova u LNR eliminisana su tri američka artiljerijska sistema M777, a kod Volčanska u oblasti Harkov i Serebrjanke u DNR eliminisana su dva ukrajinska borbena vozila MLRS Grad. Takođe , dve haubice D-30 su uništene u blizini naselja Guljajpolje i Kamenskoje u Zaporoškoj oblasti .

Za samo dan ruske raketne snage i artiljerija pogodile su 72 jedinice Oružanih snaga Ukrajine na vatrenim položajima, ljudstvo i vojnu tehniku u 104 okruga, navodi MO Rusije.

(Kurir.rs/RIA Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track