HOROR ZA NOVU GODINU U GRČKOJ! Beba pred 1. rođendan pronađena izujedana u reci, majka osumnjičena, njena odbrana je ŠOKANTNA
Foto: Facebook

kod verije

HOROR ZA NOVU GODINU U GRČKOJ! Beba pred 1. rođendan pronađena izujedana u reci, majka osumnjičena, njena odbrana je ŠOKANTNA

Planeta -

Za Novu godinu dogodila se nezapamćena tragedija u Grčkoj, telo 11-mesečne devojčice pronađeno je u ponedeljak na brani reke Aliakmonas kod Verije u severnom delu zemlje.

Policija je uhapsila 29-godišnju majku bebe, koja odbija da prizna da je bacila dete u ledenu vodu reke u novogodišnjoj noći.

Majka je zajedno sa bebom napustila porodičnu kuću u selu Aleksandrija, u regiji Imatija, gde je živela sa roditeljima. Navodno je rekla porodici da novogodišnju noć provodi sa prijateljima.

Grčka, čedomorstvo
foto: Facebook

Sutradan se vratila kući, bez ćerke.

Porodica je alarmirala policiju koja je odmah pokrenula istragu kako bi se utvrdilo šta se tačno dogodilo.

Policija je ispitala majku koja je policajcima prvo nagovestila da je bebu ostavila u napuštenoj kući u Veriji. Međutim, vlasti tamo nisu mogle da pronađu nikakve tragove.

Grčka, čedomorstvo
foto: Facebook

Policija je izvršila pritisak na majku i ona je na kraju odbacila svoje tvrdnje, rekavši da je bacila bebu u branu Aliakmonas kasno u novogodišnjoj noći.

Nakon pretresa u okolini, policija je locirala bebu i izvukla telo iz reke.

Telo je preneto u bolnicu Verija, gde su lekari mogli samo da potvrde smrt deteta.

Kako prenosi lokalni medij veriotis.gr, lekari koji su pregledali telo ustanovili su da ima ujede životinja.

Naložena je obdukcija kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Napominje se da žena nije imala automobil i da je sve rute prolazila javnim prevozom, peške ili čak taksijem.

Prema pisanju lokalnih medija, majka je patila od psihičkih problema i u prošlosti je više puta bila hospitalizovana na psihijatrijskim klinikama.

Beba je rođena van braka u januaru 2022. godine.

Otac je rekao medijima da pokušava da je zvanično prizna, ali je bilo primedbi majke i njene porodice. Tvrdio je da nije znao da "majka njegovog deteta" - kako ju je nazvao - pati od psihičkih problema dok su bili zajedno. O smrti ćerke ga je obavestila policija.

Grčka, čedomorstvo
foto: Facebook

Majka sve negira

Nezvanični rezultati obdukcije navodno pokazuju da je beba preminula od gušenja, a majka nastavlja da negira zločin, pokušavajući da se opravda rečima da dete nije bacila u reku, već da joj je ispalo iz ruku.

"Nisam ubila dete, mnogo se pomeralo dok sam ga držala u rukama i palo je u vodu. Nisam mogla da skočim u vodu da ga izvučem. Optužuju me za stvari koje nisam uradila. Mnogo sam volela svoju ćerku", rekla je ona policiji.

Očekuje se da će isti stav zadržati i sutra ujutru kada će se pojaviti pred istražnim sudijom. Sledećeg dana bebi bi bio rođendan i devojčica bi napunila godinu dana.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track