RUSKOM BRODU NEMA RAVNOG NA SVETU! Ekspert: Admiral Gorškov je sposoban da se sam suprotstavi čitavom odredu ratnih brodova!
Foto: Printscreen Tweeter

RUSKOM BRODU NEMA RAVNOG NA SVETU! Ekspert: Admiral Gorškov je sposoban da se sam suprotstavi čitavom odredu ratnih brodova!

Planeta -

Opremljena hipersoničnim "cirkonima", fregata "Admiral Gorškov" danas je najmoćniji ratni brod na svetu, izjavio je za RIA Novosti Vladimir Maljcev, predsednik Sveruskog pokreta podrške floti.

Ranije danas, fregata je Putinovim ukazom svečano počela borbenu službu.

- Ovo je jedinstven brod. Po naoružanju mu danas nema premca u svetu ni u jednoj zemlji na svetu. Čak i oni brodovi koji su više klase, njihovo naoružanje je mnogo slabije - rekao je Maljcev.

Prema njegovim rečima, brod je sposoban da izvrši borbene zadatke bilo gde u svetu i da se sam suprotstavi čitavom odredu ratnih brodova.

Maljcev je podsetio da "Admiral Gorškov" nosi ne samo "Cirkon", već i druge krstareće rakete "Oniks" i "Kalibr".

Ceremoniji su u sredu prisustvovali predsednik Rusije Vladimir Putin, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu i komandant broda Igor Krohmal.

Prema Putinovim rečima, "Cirkon" je u stanju da pouzdano zaštiti bezbednost zemlje.

Kako je Šojgu primetio, rakete savladavaju bilo koju protivvazdušnu i protivraketnu odbranu, leteći do hiljadu kilometara brzinom do 9 maha.

Kurir.rs/RIA Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja