BAJDEN U POSETI MEKSIKU U JEKU HAOSA Oštro osudio nerede u Brazilu: "Problemi nisu nastali i neće biti rešeni preko noći" (FOTO)
Foto: Twitter Printscreen

BAJDEN U POSETI MEKSIKU U JEKU HAOSA Oštro osudio nerede u Brazilu: "Problemi nisu nastali i neće biti rešeni preko noći" (FOTO)

Planeta -

Američki predsednik Džozef Bajden boravi u prvoj zvaničnoj poseti Meksiku posle skoro dve godine na funkciji.

Bajdena je kasno sinoć po dolasku dočekao meksički predsednik Andres Manuel Lopes Obrador.

Predsednici će danas imati sastanke uoči severnoameričkog samita sutra u Meksiko Sitiju sa kanadskim premijerom Džastinom Trudoom.

Bajden je prethodno posetio američko-meksičku granicu.

Nakon obilaska granice Bajden je na Tviteru naveo da "problemi na granici nisu nastali preko noći i neće biti rešeni preko noći".

Kako je dodao, pokvaren sistem može zajednički da se popravi i da se učini da granica bude bezbedna, a proces imigracije uređen, pošten, bezbedan i human.

"Osuđujem napad na demokratiju i na miran prenos vlasti u Brazilu. Brazilske demokratske institucije imaju našu punu podršku, jer politička volja brazilskog naroda ne sme biti zanemarena", objavio je Bajden na Tviteru.

Bajden je istakao da se raduje nastavku saradnje sa levičarskim predsednikom Brazila Luizom Inasiom Lulom da Silvom, koji je tesno pobedio Bolsonara na predsedničkim izborima, prenosi Rojters.

(Kurir.rs/Beta/Reuters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track