DRAMA NA SEVERU RUSIJE: Transportni avion AN-2 prinudno sletelo! Pilot i jedan putnig poginuli, 10 osoba povređeno! VIDEO
Foto: Printscreen

sneg i led

DRAMA NA SEVERU RUSIJE: Transportni avion AN-2 prinudno sletelo! Pilot i jedan putnig poginuli, 10 osoba povređeno! VIDEO

Planeta -

An-2 koji je leteo Narjan-Mar – Karatajka – Varandej u ponedeljak je prinudno sleteo oko 10 kilometara od Karatajke. Razlog za sletanje je, kako se navodi, bila je gusta magla i jaka poledica.

Svi koji su se nalazili u avionu An-2 koji je teško sleteo u Nenečkom autonomnom okrugu prevezeni su motornim sankama u selo Karatajka, gde će im biti ukazana prva pomoć, saopštile su hitne službe regiona.

Spasioci su potvrdili smrt pilota letelice i jednog putnika, četiri osobe su povređene, još šestoro, među kojima dvoje dece, prošlo je sa modricama. Trenutno je svih 10 osoba u seoskoj ambulanti.

Helikopter Mi-8 sa grupom spasilaca zbog loših vremenskih uslova nije mogao da poleti sa Narjan-Mara, sa velikim stepenom verovatnoće neće moći da poleti u utorak, pošto sinoptičari daju nepovoljnu prognozu.

„Koristićemo telemedicinu”, rekli su iz Hitne pomoći, ne precizirajući kakve su povrede zadobile žrtve.

Kurir.rs/RIA Novosti/Vesti.ru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track