"INTENZITET SUKOBA KOD BAHMUTA JE KAO U DRUGOM SVETSKOM RATU": Ukrajinci negirali da su ruske snage zauzele ceo Soledar
Foto: Stephan Goss / Shutterstock Editorial / Profimedia

žestoke borbe

"INTENZITET SUKOBA KOD BAHMUTA JE KAO U DRUGOM SVETSKOM RATU": Ukrajinci negirali da su ruske snage zauzele ceo Soledar

Planeta -

Ukrajinska vojska u sredu je demantovala da su ruske snage preuzele kontrolu nad istočnim gradom Soledar i tom prilikom je navela da se intenzitet borbi u tom području može uporediti sa sukobima tokom Drugog svetskog rata, prenosi Reuters.

Sergij Čerevati, portparol istočne vojne komande, rekao je za ukrajinsku televiziju da je bitka za Soledar važna i da ukrajinske snage nisu dozvolile ruskim snagama da probiju linije fronta.

"Grad nije pod kontrolom Ruske Federacije. U toku su žestoke borbe. Situacija je tamo komplikovana", naveo je on.

On je rekao da vojna komanda "sada radi na tome kako da stabilizuje situaciju sa maksimalnim udarom za neprijatelja i minimalnim gubicima za Ukrajinu".

Podsetimo, ruska plaćenička grupa Vagner saopštila je da je preuzela kontrolu nad Soledarom, gradom rudnika soli u blizini grada Bahmuta, gde su borbe takođe bile žestoke dok Rusija pokušava da zauzme ceo Donbas u istočnoj Ukrajini.

Intenzitet bitaka kod Bahmuta može se uporediti sa Drugim svetskim ratom“, rekao je Čerevatij.

Rojters nije uspeo da samostalno proveri situaciju na terenu u Soledaru.

Čerevatiji je rekao da ruske snage još uvek imaju dosta oružja iz sovjetske ere i da koriste oklopna vozila iz sovjetske ere sa nekim modernizovanim elementima.

"Naši partneri nam obezbeđuju modernije naoružanje“, rekao je on i dodao da je zapadno oružje bilo preciznije i dalo je prednost Ukrajini.

(Kurir.rs/Reuters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track