VOJNE VEŽBE RUSIJE I BELORUSIJE: Počela brza provera borbene gotovosti
Foto: EPA/TATYANA ZENKOVICH

VOJNE VEŽBE RUSIJE I BELORUSIJE: Počela brza provera borbene gotovosti

Planeta -

U zajedničkom centru za obuku mlađih specijalista oružanih snaga Belorusije počela je brza provera borbene gotovosti, saopštilo je danas ministarstvo odbrane Belorusije.

- Odlukom ministra odbrane Viktora Hrenjina danas je počela vanredna provera borbene gotovosti u 72. združenom gardijskom centru za obuku zastavnika i mlađih oficira - saopštilo je Ministarstvo odbrane Belorusije, prenosi TASS.

Centar, koji se nalazi u gradu Borisovu u Minskoj oblasti ima zadatak da za potrebe beloruske vojske obučava zastavnike, mlađe komandante i specijaliste, ideološke aktiviste, ali i iskusne rezerviste.

Po nalogu predsednika Aleksandra Lukašenka od 13. do 19. decembra održana je hitna provera borbene gotovosti u Oružanim snagama Belorusije, a ministarstvo odbrane je tada saopštilo je reč o proveri defanzivne prirode.

Pre toga je 11. i 12. oktobra izvršena je brza inspekcija u beloruskim snagama, u kojoj je učestvovalo oko 500 ljudi i 50 vozila.

Ova aktivnost je spovedena s ciljem da se vojne jedinice dovedu u stanje pune pripravnosti, pregrupišu i rasporede na određenim područjima i uspešno demonstriraju izvršenje praktičnih borbenih zadataka, navedeno je iz beloruskog mionistarstva.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track