TENKOVI NEĆE SPASITI UKRAJINU OD RASPADA! MEDVEDEV: "Leopardi" će uskoro postati zarđalo staro gvožđe!
Foto: RTS Printscreen

TENKOVI NEĆE SPASITI UKRAJINU OD RASPADA! MEDVEDEV: "Leopardi" će uskoro postati zarđalo staro gvožđe!

Planeta -

"Modernizovani tenkovi `T-72` ili `leopard`, koji će biti isporučeni Ukrajini, uskoro će postati zarđalo staro gvožđe i neće spasiti `veštačku zemlju` od raspada", poručio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev komentarišući današnji susret predsednika Poljske, Litvanije i Ukrajine u ukrajinskom gradu Lavovu.

"Trojica bednika iz Varšave, Viljnusa i Kijeva, pateći od imperijalnih ambicija i fantomskih bolova izazvanih gubitničkom istorijom, okupila su se u Lavovu gde se, kako se ispostavilo, mole za tenkove", napisao je Medvedev na Telegramu.

Medvedev je takođe predložio da se sam grad Lavov, u kojem je održan sastanak, uskoro preimenuje u Lemberg (germanski naziv za Lavov).

Prema njegovim rečima, tamo su se sastali šefovi tri države kako bi "povezali nove (bivše) upravljače" za zapadne teritorije Ukrajine.

Naime, ovaj grad je u 14. veku bio pod upravom poljskog kralja Kazimira Trećeg.

Poljska i Britanija šalju tenkove u Ukrajinu

Poljski predsednik Andžej Duda izjavio je danas u Lavovu da će Poljska prebaciti tenkove Ukrajini kao deo podrške međunarodne koalicije.

Kako navodi poljski list "Zecpolspolita" reč je o tenkovskoj četi koja ima 14 vozila - tri voda po četiri tenka i komandni blok sa dva tenka.

"Ima tamo svakakvih "leoparda", modernizovanih T-72, ​​o kojima sam juče govorio, a tamo je i neki engleski neuništivi tenk", napisao je Medvedev.

U toku današnjeg dana britanska vlada je potvrdila da planira da dostavi tenkove Ukrajini, prenosi "Fajnenšel tajms".

"Ubrzavamo našu podršku Ukrajini šaljući joj vojnu tehnologiju koja će pomoći u pobedi u ovom ratu. Borbeni tenkovi mogu dati Ukrajincima mogućnost da preokrenu tok rata", prenosi izvor.

Kako izvor navodi, britanski premijer Riši Sunak je od ministra odbrane Bena Volasa zahtevao da u narednim nedeljama sa partnerima razgovara o ubrzanju podrške Ukrajini i o obezbeđivanju tenkova.

Kurir.rs/RT Balkan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track