RUSKA VOJSKA ODALA PRIZNANJE BORCIMA VAGNERA U SOLEDARU: Preuzeta kontrola nad gradom posle teške bitke
Foto: Printscreen Twitter

NESVAKIDAŠNJE

RUSKA VOJSKA ODALA PRIZNANJE BORCIMA VAGNERA U SOLEDARU: Preuzeta kontrola nad gradom posle teške bitke

Planeta -

Ruska vojska pozdravila je danas "hrabrost" boraca paravojne grupe Vagner u borbama za grad Soledar na istoku Ukrajine, u retkom znaku priznanja između ove dve vojne strukture koje su često u rivalskom odnosu.

Prema saopštenju ruskog ministarstva odbrane operacije za zauzimanje Soledara, koje je Moskva objavila a Kijev demantovao, sprovele su heterogene grupacije trupa, ali direktni napad na stambene četvrti "uspešno je sproveden zahvaljujući hrabrim akcijama dobrovoljaca jurišnih odreda Vagnera".

Rusija je danas saopštila da je preuzela kontrolu nad Soledarom posle teške bitke, a tu objavu je demantovao Kijev prema kome su nastavljene borbe u tom malom gradu na istoku Ukrajine.

Portparol istočne komande ukrajinske vojske Sergij Šerevatij je tokom dana izjavio da njegove trupe drže situaciju "pod kontrolom" naspram "najboljih jedinica Vagner i drugih ruskih specijalnih snaga".

On je rekao da mala povlačenja ne treba shvatiti kao veliki poraz, dok je zamenica ukrajinskog ministra odbrane Gana Malijar priznala da je ruska ofanziva jakog intenziteta.

U sredu je šef grupe Vagner Jevgenij Prigožin već objavio da je zauzeo Soledar sa svojim ljudima, a to je tada opovrgao odmah ne samo Kijev nego i ruska vojska.

Kurir.rs/Beta-AFP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track