SOLEDAR JE PRIKLJEŠTEN I RASKOMADAN, EVO KO JE PREDVODIO JURIŠ: Prigožin predstavio komandanta! (VIDEO)
Foto: Prinstcreen VKontakte

Ruski biznismen i osnivač privatne vojne kompanije "Vagner"

SOLEDAR JE PRIKLJEŠTEN I RASKOMADAN, EVO KO JE PREDVODIO JURIŠ: Prigožin predstavio komandanta! (VIDEO)

Planeta -

Ruski biznismen i osnivač privatne vojne kompanije "Vagner" Jevgenij Prigožin je na društvenoj mreži VKontakte prokomentarisao taktiku zauzimanja Soledara i prikazao vojnika koji je predvodio juriš.

"Ovaj čovek ovde je bio komandant u Soledaru i zauzeo ga je za dve nedelje. Soledar je priklješten i nakon toga podeljen na delove. Neprijateljske jedinice su pritegnute, oni koji su odbijali da se predaju su eliminisani. Sva tela ukrajinskih vojnika biće poslata u domovinu", rekao je Prigožin.

Video snimak na kome osnivač grupe "Vagner" pojašnjava taktiku zauzimanja Soledara objavljen je na stranici njegove kompanije "Konkord".

Ofanzivne akcije koje su se završile porazom ukrajinskih snaga i zauzimanjem Soledara izvršile su različite grupe ruske vojske prema jedinstvenom planu, koji je predvideo rešavanje paketa borbenih zadataka.

Borbeni zadaci su uključivali blokadu grada sa severa i juga, izolaciju borbenog područja i sprečavanje neprijatelja da prebaci rezerve iz susednih regiona u grad, kao i sprečavanje izlaska Oružanih snaga Ukrajine iz Soledara.

Ministarstvo odbrane je takođe objasnilo da je dejstvima jurišnih aviona grupe "Vagner" uspešno izvršen napad na gradske blokove Soledara.

Kurir.rs/RT Balkan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track