RAT UZIMA MAHA! OVO SU DVE NOVE RUSKE METE: Stručnjaci otkrili razlog smene Surovikina: UNIŠTAVANJE NIJE DALO REZULTAT?
Foto: Profimedia/Shutterstock

KURIR TV

RAT UZIMA MAHA! OVO SU DVE NOVE RUSKE METE: Stručnjaci otkrili razlog smene Surovikina: UNIŠTAVANJE NIJE DALO REZULTAT?

Planeta -

Danas je 327. dan ruske invazije na Ukrajinu. U ruskom udaru uništen je stambeni blok u južnom centralnom gradu Dnjepru i tada je poginulo je 25 osoba, a 39 je povređeno.

Meta napada je, kako su saopštile ukrajinske vlasti, ponovo bila energetska infrastruktura što je izazivalo nove poremećaje u snabdevanju električnom energijom, posebno u regionima Kijeva i Harkova.

Pukovnik Mirčeta Jokanović gostovao je jutarnjem programu Kurir televizije gde je prokomentarisao trenutnu fazu rata u Ukrajini, ali i to šta nas zapravo čeka u bliskoj budućnosti.

Mirčeta Jokanović
foto: Kurir televizija

- Očigledno da se rade pripreme za neku veću operaciju. Širi se taj zamah operacije. Rusi se vode onom strategijom iscrpljavanja i napadaju na energetske sisteme. Takođe nastavljaju da uništavaju prilaze frontu kako ne bi mogle da se dovlače snage rezerve. Znači uništavaju logistiku. Za sledeći potez najavljuju napade prema Dnjepru i Zaporožju - istakao je Jokanović.

Dragan Šormaz, predsednik Evroatlantskog saveta Srbije, dotakao se smene generala Sergeja Surovikina, zvanog Armagedon, i njegove smene.

- Bahmut i Soledar su potpuno sravnjeni, tamo nema ničeg. To je bivša sovjetska strategija koju je nažalost Rusija nasledila. Po tome je i general Sergej Surovikin Armagedon bio poznat. Kada smo imali kolone od preko milion izbeglica u Srbiji to je bilo jer je general Armagedon, ne znajući šta drugo da radi, sravnio Alep sa zemljom - rekao je Šormaz i dodao:

Dragan Šormaz
foto: Kurir televizija

- Očigledno da to nije dalo rezultat. To je pokušano u Ukrajini, nije dalo rezultat pa je smenjen. Kada je bio postavljen ja sam govorio da neće trajati ni tri meseca i eto smenjen je. Smenjen je jer nisu zadovoljni rezultatima. Svaki agresor ako ne pobedi u prvim danima rata odnosno što duže rat traje onaj koji se brani je u prednosti. Ne postoji primer u savremenom ratovanju da je neko ko je napao dugo ratovao i pobedio u ratu.

03:52

OPTUŽNICA PROTIV BELIVUKA SE ŠIRI NA JOŠ 8 UBISTAVA? Rajević: Srđan Lalić se razmahao u izjavi MOGUĆE DODATNO ODLAGANJE PROCESA

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track