RUSKA I BELORUSKA VOJSKA ZAPOČELE VOJNE VEŽBE BLIZU GRANICE SA UKRAJINOM: Kijev strahuje od iznenadnog napada!
Foto: kurir tv

DO 1. FEBRUARA

RUSKA I BELORUSKA VOJSKA ZAPOČELE VOJNE VEŽBE BLIZU GRANICE SA UKRAJINOM: Kijev strahuje od iznenadnog napada!

Planeta -

U Dnjepru, posle napada na blok, sve je manje nade za desetine nestalih Ruska i beloruska vojska počele su zajedničke vojne vežbe na teritoriji Belorusije. Minsk tvrdi da su vazdušne vežbe „odbrambene prirode“.

Rusija i Belorusija počele su zajedničke vojne vežbe koje će trajati do 1. februara. Svi beloruski vojni aerodromi biće korišćeni za zajedničke vežbe avijacije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Belorusije.

Ukrajina stalno upozorava na mogućnost napada iz Belorusije, predsednik Volodimir Zelenski je prošle nedelje rekao da moraju biti u pripravnosti i na ukrajinsko-beloruskoj granici. Rusija je započela invaziju na Ukrajinu u februaru prošle godine sa teritorije Belorusije.

Belorusija, međutim, tvrdi da su vežbe „odbrambene prirode“ i da njene snage neće ulaziti u rat. Pavel Muravejko, zamenik državnog sekretara u Savetu bezbednosti Belorusije, rekao je da situacija na južnoj granici „nije baš mirna” i da Ukrajina „izaziva” Belorusiju.

Od početka rata u Ukrajini, Minsk i Moskva su više puta održavali zajedničke vojne vežbe.

Broj žrtava subotnjeg ruskog napada na stambenu zgradu u gradu Dnjepru na istoku Ukrajine popeo se na 30, a desetine ljudi se i dalje vode kao nestale, rekao je ukrajinski predsednik Zelenski u nedelju uveče.

Kurir.rs/RTV SLO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track