ITALIJANSKA DRŽAVA UDARILA NA KOZA NOSTRU: Da li je hapšenje Matea Mesine Denara kraj mafije na Siciliji?!
Foto: Lannino/Giacomino/Ropi / Zuma Press / Profimedia

kraj potrage duge 30 godina

ITALIJANSKA DRŽAVA UDARILA NA KOZA NOSTRU: Da li je hapšenje Matea Mesine Denara kraj mafije na Siciliji?!

Planeta -

Najtraženiji mafijaš u Italiji Mateo Mesina Denaro koji je u bekstvu 30 godina uhapšen je u Palermu u Siciliji, rekli su danas italijanski zvaničnici da je danas potpredsednik vlade Mateo Salvini.

Šezdesetogodišnji Sicilijanac smatra se naslednikom vođa Koza Nostre, Toto Rina i Bernarda Provencana, koji su umrli u zatvoru 2016. odnosno 2017.

"Danas 16. januara karabinjeri... su uhapsili begunca Matea Mesinu Denara u zdravstvenoj ustanovi u Palermu gde je došao na terapiju", rekao je general karabinjera Paskvale Anđelosanto agenciji AGI.

02:35

ITALIJANSKA DRŽAVA UDARILA NA KOZA NOSTRU: Da li je hapšenje Matea Mesine Denara kraj mafije na Siciliji?

Potpredsednik italijanske vlade Mateo Salvini napisao je na društvenim mrežama da je Denaro uhapšen posle 30 godina bekstva.

"Sa velikim emocijama zahvaljujem se muškarcima i ženama u državi koji nikad nisu odustali, potvrdjujući pravilo da pre ili kasnije čak i najveći kriminalci u bekstvu budu uhapšeni, napisao je Salvini dodajući:

"Danas je lep dan za Italiju i služi kao upozorenje mafijašima da institucije i naši heroji u uniformi nikad ne odustaju".

Denaro, rođen u aprilu 1962. blizu Trapanija na Siciliji, nalazi se na prvom mestu na spisku šest najtraženijih kriminalaca u Italiji.

On je osuđen u odsustvu na doživotni zatvor zbog ubistava.

Jedina njegova fotografija potiče iz 1990-ih godina.

Više godina su stotine policajaca i karabinjera učestvovale u traganju za njim.

Od 2000-tih godina italijanska policija je povećala broj hapšenja i zaplena u njegovom okruženju u strategiji izolacije kojoj je trebalo gotovo 20 godina da donese rezultate, toliko je velika bila njegova mreža podrške.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track