PODRŽIMO UKRAJINU DO POBEDE: Britanija pozvala članice NATO saveza da povećaju obim naoružanja
Foto: Avalon.red / Avalon / Profimedia

PODRŽIMO UKRAJINU DO POBEDE: Britanija pozvala članice NATO saveza da povećaju obim naoružanja

Planeta -

Britanski ministar spoljnih poslova Džejms Kleverli pozvao je danas članice NATO saveza da povećavaju obim snabdevanja Kijeva oružjem.

"Poruka koju šaljemo Putinu jeste da smo se obavezali da ćemo podržavati Ukrajince dok ne pobede", rekao je Kleverli na forumu u Centru za strateške i međunarodne studije u Vašingtonu, prenosi Rojters.

Kleverli je razgovarao sa američkim tink-tenkom uoči sastanaka sa državnim sekretarom SAD Entonijem Blinkenom i drugim najvišim američkim zvaničnicima o povećanju obima podrške Ukrajini.

On bi nakon posete SAD trebalo da otputuje u Kanadu na slične razgovore. Kleverlijevo putovanje usledilo je nakon najave britanske vlade da će Ukrajini isporučiti 14 borbenih tenkova Čelendžer i drugo teško naoružanje.

Ta odluka je usledila nakon što su Francuska, SAD i Nemačka objavile da će Kijevu poslati oklopna vozila i drugo oružje.

Britansko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da će Kleverli sa svojim američkim i kanadskim kolegama razgovarati i o situaciji u Iranu, nakon što je Velika Britanija privremeno opozvala svog ambasadora posle pogubljenja britansko-iranskog državljanina Alireze Akbarija u subotu.

Kurir.rs/B92ž

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track